Buitenkansje, JPL-clubs? Belgische 'man van €10 miljoen' wil vertrekken uit topcompetitie, 19 jaar...

Naast de flitsende Roméo Lavia heeft België centraal op het middenveld nog een hoop rastalentjes lopen. Dan denken we natuurlijk meteen aan Aster Vranckx. Sinds vorige zomer is Vranckx actief bij Wolfsburg, maar daar kan hij niet langer rekenen op speelkansen onder nieuwbakken coach Niko Kovac. De Belg wil nu nog weg en dus is de vraag: wie kan hem speelkansen geven? Iets zegt ons dat enkele JPL-teams nu wakker schieten.

Aster Vranckx wil weg bij Wolfsburg

Dat ze bij Club Brugge al volop aan het denken zijn aan een vervanger voor Hans Vanaken, lijkt logisch. De spelverdeler staat voor een vertrek naar West Ham en dus heeft blauw-zwart nog versterking nodig op het middenveld. Maar ook genoeg andere JPL-clubs kunnen zijn klasse gebruiken. Een uitleenbeurt is een optie, want Vranckx - die een marktwaarde heeft van €10 miljoen - wil per se spelen en wees daarom AC Milan de deur. Benieuwd wat het wordt!

Aster Vranckx

Wist je trouwens dat Vranckx de kapitein is van de Belgische U21? Amadou Onana was een lange tijd de kapitein, maar hij werd door Roberto Martinez opgeroepen voor de wedstrijden in de Nations League. Zo moest Jacky Mathijssen, coach van de Belgische beloften, een nieuwe aanvoerder aanduiden. Aster Vranckx werd de nieuwe kapitein en mocht tegen de U21 van Schotland al de aanvoerdersband dragen. 

Aster Vranckx nieuwe aanvoerder

Vranckx ging vorig jaar nog viraal na een gigantische misser:

Ook interessant