Daarom wordt de bekermatch van Anderlecht tegen La Louvière erg speciaal voor Thorgan Hazard

RSC Anderlecht neemt het in de 1/16de finales van de Croky Cup op tegen RAAL La Louvière uit Eerste Nationale. Het 'Stade du Tivoli' zal ongetwijfeld vollopen voor deze prachtige affiche van de amateurclub tegen de recordkampioen. Voor één Anderlecht-speler wordt dit - ondanks het serieuze niveauverschil en de weinig verwachte spanning - een wedstrijd om naar uit te kijken: Thorgan Hazard...

RAAL La Louvière-RSC Anderlecht Croky Cup

Eerder bij Voetbalflitsen zag je al een video waar de spelers van RAAL La Louvière zeer tevreden waren na de loting tegen RSC Anderlecht in de Beker van België. Voor hen én voor de supporters is dit natuurlijk een droomaffiche. In het Anderlecht-kamp zal men er minder wakker van gelegen hebben. De verplaatsing naar La Louvière is een formaliteit en normaal gezien wordt een simpele overwinning verwacht. Toch is de wedstrijd voor één Anderlecht-speler wel zéér speciaal, en dat is niemand minders dan toptransfer Thorgan Hazard.

Thorgan Hazard La Louvière

Thorgan Hazard werd geboren in La Louvière en keert zo terug naar zijn geboortestad. Hij speelde er nooit in de jeugd, want hij werd opgeleid bij Stade Brainois, AFC Tubize en RC Lens. Zijn eerste jeugdclub Stade Brainois, ligt op zo'n 22 kilometer van La Louvière, maar bestaat momenteel niet meer. Ook zijn broers Eden, Kylian en Ethan Hazard werden geboren in La Louvière, dus het zou ons niet verbazen moest de hele familie naar deze bekerwedstrijd komen kijken. Leuk feitje: vader Thierry Hazard speelde tussen 1991 en 1996 wel nog bij La Louvière en het was in die periode dan ook dat Thorgan Hazard geboren werd. Dat de zonen Hazard destijds bij de jeugd van Stade Brainois speelden, heeft ook te maken met de carrière van vader Thierry.

Uitverkocht Stade du Tivoli

Op die manier wordt de wedstrijd van Anderlecht in en tegen La Louvière toch ééntje om naar uit te kijken. Hoewel paars-wit wellicht zal roteren tegen de Eerste Nationaler, weten wij alvast welke sterkhouder absoluut in de basis zal willen staan. En dat in een wellicht uitverkocht 'Stade du Tivoli', dat plaats kan bieden aan meer dan 10.000 toeschouwers!

In 2021 nam RAAL La Louvière het in de Croky Cup al op tegen Anderlecht: