Ex-eersteklasser is op weg terug: kampioen in 3de Nationale en nu nog altijd in de Croky Cup actief!

Traditieclubs die terug proberen te keren naar het hoogste niveau, veel mooier moet het toch niet worden? Ook in België timmeren bekende namen stelselmatig aan de weg naar boven. Soms is daar een fusie voor nodig, maar de ziel blijft bestaan. Kijk maar naar RWDM, dat dit seizoen in de Jupiler Pro League aan de slag mag. Enkele niveaus lager zien we de verrijzenis van nog zo'n club... RAEC Mons 44 pakte vorig seizoen de titel in Derde Nationale. Hun goede vorm pakten ze mee naar het nieuwe seizoen, want ze zijn momenteel nog altijd actief in de Croky Cup en nemen het zondag in de zesde ronde op tegen FCV Dender EH!

RAEC Mons 44 Croky Cup

RAEC Mons 44 is dit seizoen de 'reuzendoder' in de Beker van België. Zo versloegen ze al Bierbeek, Tienen en Eendracht Aalst. Ook in de competitie is de Waalse clubs uitstekend aan het seizoen begonnen. Als promovendus pakten ze meteen 6 op 6 in Tweede Nationale na zeges tegen Hamoir en Ganshoren. Zondag om 18u nemen ze het thuis op tegen FCV Dender EH, de club van coach Timmy Simons uit de Challenger Pro League. Als ze deze wedstrijd weten te winnen, dan komen ze in de volgende ronde uit tegen een club uit de Jupiler Pro League. Ook CS Onhaye zit momenteel nog altijd in de Croky Cup, en dat mogen we gerust een verrassing noemen.

Mons won tegen Tienen nog na strafschoppen. Bekijk hier de ultieme save:

RAEC Mons 44

RAEC Mons (4194) is de officieuze opvolger van RAEC Mons, dat in de beginjaren 2000 en tussen 2011 en 2014 in de Jupiler Pro League speelde. Mons ging failliet, maar werd in 2015 na een fusie nieuw leven ingeblazen. Ze begonnen in Eerste Provinciale en belandden al snel in Derde Nationale. Daar bleven ze echter vastzitten sinds 2016. Tot vorig seizoen, toen ze kampioen werden in Derde Nationale. Voor zo'n 5.000 supporters kroonden ze zich toen op hun eigen veld tot kampioen. Het Stade Charles Tondreau barstte uit z'n voegen na het fluitsignaal en bij de goals. Hun kapitein is trouwens niemand minder dan Alessandro Cordaro, die meer dan 300 matchen in Eerste Klasse speelde. 

RAEC Mons Club Brugge felicitatiebrief

Ook bij Club Brugge hebben ze de herrijzenis van Mons in de gaten. "De klasse van Club Brugge! Een mooie attentie, die we met plezier in de kijker zetten. Bedankt!", viel in mei te lezen op het officiële Twitter-account van Mons. Club Brugge keek de Waalse ploeg vaak in de ogen in de beginjaren 2000. Zo lieten ze in 2005 nog de titel liggen tegen hen: ze geraakten niet verder dan 0-0. Een week later lukte het dan toch, thuis tegen Anderlecht.