Wie is Casper Terho, het 19-jarig toptalent van Union dat al 3 keer scoorde in 2 matchen?

Het parcours van Union Saint-Gilloise van de afgelopen twee jaar is van het strafste dat we ooit te zien kregen in de Belgische voetbalgeschiedenis. Vijf jaar geleden waren ze nog op de sukkel in de Challenger Pro League, maar ondertussen halen ze voor het tweede seizoen op rij Europees voetbal en strijden ze opnieuw mee voor de titel. Het succes achter het recept? Uiterst sterke scouting en slimme transfers. De volgende die in dat rijtje past, is Casper Terho. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Casper Terho van Union Saint-Gilloise?

Casper Terho is een Finse, actieve voetballer die uitkomt voor Union Saint-Gilloise in de Jupiler Pro League. Voor veel Belgische voetballiefhebbers was hij tot voor kort een onbekende naam. De Brusselaars plukten hem nog maar vorige winter weg bij HJK Helsinki en proberen hem met mondjesmaat te implementeren. Vorige midweek speelde hij voor het eerst meer dan vijftien minuten en bedankte hij meteen met een knappe goal tegen Bayer Leverkusen. Op de slotspeeldag mocht de 19-jarige aan de match tegen KV Kortrijk beginnen en alweer was het prijs. Deze keer zelfs twee maal. 

Casper Terho HJK Helsinki

Terho werd in januari weggeplukt bij HKJ Helsinki, in z'n thuisland. Daar staat hij al jaren te boek als een groot talent: hij doorliep er al de nationale jeugdreeksen van de U16 tot en met de U21. Bij Helsinki maakte hij al zijn debuut in het eerste elftal in 2020, op 17-jarige leeftijd. Bij de B-ploeg, uitkomend in derde klasse, speelde hij namelijk alles kapot. De rechterwinger heeft ook al wat Europese ervaring, want bij Helsinki was hij al actief in de Conference League en de voorrondes van de Europa League én Champions League. Zijn marktwaarde staat momenteel op €400 duizend.

Casper Terho aan het werk: