Wie is Leandré Kuavita, het 18-jarig toptalent van Standard dat al in ELKE 1B-match scoorde?

Standard mag het de afgelopen jaren dan wel moeilijk gehad hebben op sportief vlak, toch is er wel degelijk licht aan het einde van de tunnel. De Rouches kunnen namelijk teren op een ijzersterke jeugdacademie, waarin heel wat aanstormende talentjes rondlopen. Denk maar aan Cihan Canak, die dit seizoen al zijn kunnen toonde. Wie we binnenkort ook mogen verwachten, is Leandré Kuavita. Maar wie is Leandré Kuavita?

Wie is Leandré Kuavita?

Leandré Kuavita is een aanvallende middenvelder uit de jeugd van Standard.

Hoe oud is Leandré Kuavita?

Kuavita is geboren op 31 mei 2004 en is momenteel dus 18 jaar oud.

Bij welke lichting speelt Leandré Kuavita?

Kuavita speelde, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Lucas Noubi, nog geen wedstrijden voor het eerste elftal van Standard. Wél speelt hij sinds dit seizoen in de Challenger Pro League met de beloften van Standard, SL16. Daar is hij fantastisch aan het seizoen begonnen: hij scoorde in alle drie de eerste wedstrijden en bekleedt daarmee een tweede plaats in het topschuttersklassement, samen met Sekou Diawara van KRC Genk. 

Speelt Kuavita allang voor Standard?

Neen, eigenlijk niet. Kuavita vervoegde in 2019 de rangen van Standard. Hij kwam toen over vanuit de jeugd van KAS Eupen.

Kan Leandré Kuavita voor België spelen?

Kuavita kan zeker en vast voor België spelen. Hoewel Kuavita ook de Congolese nationaliteit bezit, speelde hij tot nu toe in de nationale jeugdreeksen van België. Op 4 september 2021 maakte hij zijn debuut voor de U18 van trainer Thierry Siquet, waar hij onder andere samenspeelt met Lucas Stassin van Anderlecht. Hij mocht toen 40 minuten invallen in een oefeninterland tegen Zweden. Enkele dagen later scoorde hij al na vijf minuten bij z'n basisdebuut tegen Noorwegen. 

Ook vorig seizoen liet Kuavita zich al opmerken, hij scoorde toen tegen Club NXT: