Wie is Chemsdine Talbi, het 17-jarig pareltje uit de jeugd van Club Brugge dat flitst in 1B?

Bij Club Brugge hebben ze de laatste jaren bijzonder veel geïnvesteerd in de jeugdwerking en dat werpt dan ook z'n vruchten af. Kijk maar naar Charles De Ketelaere, die voor een recordbedrag werd verkocht. Veel spelers willen in z'n voetsporen treden en proberen dit seizoen uit te blinken in de Challenger Pro League, ofwel 1B. Eén van die jongens, is Chemsdine Talbi. Hij scoorde al twee doelpunten in drie matchen. Maar wie is hij nu eigenlijk?

Wie is Chemsdine Talbi?

Chemsdine Talbi is de zoveelste diamant uit de jeugdopleiding van Club Brugge de laatste jaren. Hij werd in 2015 weggeplukt bij Tubize en speelt sindsdien in Brugge. De jongeman werd in mei nog maar zeventien, dus is echt nog bijzonder groen achter de oren. Maar toch mocht de vinnige middenvelder op z'n zestiende al wat proeven van de Youth League vorig seizoen. Hij maakte er zelfs een doelpunt. Ondertussen is hij er dus zeventien en samen met enkele andere jongeren mocht hij in de voorbereiding meetrainen onder Carl Hoefkens.

Heeft Chemsdine Talbi een profcontract?

Jazeker. Bij Club zien ze het wel in de jongeling, want hij tekende in juli 2022 zijn eerste contract. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot 2025.

Rode Duivels U17 

Talbi is een aanvallende middenvelder die de laatste jaren ook mocht meespelen in de nationale jeugdreeksen van België. Zo was hij onlangs nog actief op het EK voor de U17. Talbi begon er wel op de bank, maar mocht in de laatste poulewedstrijd tegen Turkije invallen. Dat deed hij voortreffelijk, want hij deed meteen de netten trillen. Misschien zet ook hij binnenkort de stap naar de A-kern bij Club?

Eerste assist Talbi voor Club Brugge

Talbi kreeg in de voorbereiding met het A-elftal onder Hoefkens meteen enkele minuten in de oefenwedstrijd tegen Thes Sport, en daar maakte bij dankbaar gebruik van. Hij liet zich al na een tiental minuten opmerken door de bal panklaar te leggen voor Ferran Jutgla, dé revelatie van het seizoensbegin bij blauw-zwart. Dit seizoen treedt hij met Club NXT aan in 1B én daar doet hij het prima met al enkele goals en assists. Bekijk hier nog eens zijn doelpunt en assist in de voorbereiding:

Bayer Leverkusen

Club NXT won haar eerste match van de UEFA Youth League met 4-1 tegen Bayer Leverkusen. Chemsdine Talbi werd man van de match na een doelpunt en een assist. De Club-fans waren erg enthousiast over hun nieuwe goudhaantje:

"Talbi, hij is echt sterk!"

"Ik hou van deze speler. Ik hoop dat hij ooit voor de Rode Duivels zal spelen."

"Ik vond hem echt goed in een internationale wedstrijd vorig seizoen. Echt een goede speler."

Ook interessant