Wie is Lucas Noubi, 18-jarig toptalent van Standard?

Onze Jupiler Pro League mag dan niet de allerhoogste toppen scheren wat niveau betreft, toch heeft de competitie de afgelopen jaren aardig naam gemaakt op het vlak van talenten voortbrengen. Aan talenten nooit een gebrek in de Jupiler Pro League. Daarbij valt ons oog ook meteen op Lucas Noubi, de parel van Standard. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Lucas Noubi van Standard?

Lucas Noubi is een centrale verdediger van Standard Liège. De jongeman is geboren op 15 januari 2005 en is momenteel dus amper achttien jaar. En toch wordt er al heel wat verwacht van de jonge Belg. Twee seizoenen geleden was hij een van de jongste debutanten en ook dit vorig seizoen zagen we de centrale verdediger zeventien keer in actie op het hoogste niveau. In het huidige seizoen 2023-2024 speelt hij voornamelijk met SL16 in de Challenger Pro League, maar tegen KRC Genk speelde hij op speeldag 11 wel de volle 90 minuten voor het A-elftal. Zijn marktwaarde wordt voorlopig geschat op €800.000.

Lucas Noubi belofteninternational

Noubi is een rechtsvoetige verdediger die in 2015 nog de overstap maakte van Moeskroen naar Standard. In de academie stond hij al jaren te boek als een groot talent en op 13 maart 2022 was het eindelijk zover voor de youngster: hij mocht in de competitiematch tegen Seraing debuteren onder coach Luka Elsner. Ook in de jeugdreeksen van de nationale ploeg van België is Noubi geen onbekende. Hij speelde al voor de U15, U17 en sinds november 2021 ook voor de U18. In september 2023 maakte hij zijn debuut voor de U19, waar hij onder Wesley Sonck een vaste waarde is in het hart van de verdediging.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link