Wie is Nayel Mehssatou? 20-jarige Chileen met Belgische roots van KV Kortrijk, ex-Anderlecht!

KV Kortrijk is met een 3/6 aan het seizoen begonnen. Op de eerste speeldag werd verloren van OH Leuven, maar afgelopen weekend was er een 0-1 zege op het veld van RFC Seraing. De West-Vlamingen waren dan ook goed vertegenwoordigd in het Elftal van de Week. Stond twee keer 90 minuten op het veld: Nayel Mehssatou. De 19-jarige Chileen met Belgische roots belooft één van de revelaties van het seizoen te worden. Een groot talent is hij zeker en vast. Voetbalflitsen geeft graag nog wat meer info over hem...

Nayel Mehssatou

Nayel Mehssatou werd op 8 augustus 2002 geboren in Brussel. De jonge rechtsachter heeft echter een Marokkaanse vader en een Chileense moeder, waardoor hij de keuze had tussen drie landen om voor uit te komen. In het verleden speelde Mehssatou voor de U18 van België, maar sinds kort is hij een Chileens internationaal. Op 5 juni 2022 maakte hij zijn debuut voor de A-ploeg van Chili, waardoor zijn keuze gemaakt lijkt te zijn. In totaal speelde Mehssatou tijdens de interlandbreak drie wedstrijden voor het Zuid-Amerikaanse land: tegen Zuid-Korea, Tunesië en Ghana.

KV Kortrijk

Nayel Mehssatou doorliep de jeugdopleiding van Anderlecht, waar hij in een talentvolle lichting van de Brusselaars zat met jongens zoals Jérémy Doku, Marco Kana, Anouar Ait El Hadj en Eliot Matazo. Hij mocht zelfs aansluiten bij de A-kern van paars-wit, maar de verdediger maakte nooit zijn officieel debuut voor het eerste elftal. In januari 2022 tekende hij een contract bij KV Kortrijk, waar hij wel aan spelen toe kwam. Mehssatou speelde afgelopen seizoen vijf wedstrijden bij Kortrijk en wist daarin zelfs twee assists te geven. Dit seizoen is hij als titularis gestart bij de Kerels, waardoor de interesse alleen maar zal toenemen. Zijn huidige marktwaarde bedraagt 600.000 euro en hij speelt met het rugnummer 25.

nayel mehssatou kv kortrijk

Ook interessant