AI! Ooit doelpuntenmachine bij beloften van Club, nu op z’n 25e in … tweede klasse Kroatië

Ken jij Fran Brodic nog? De 25-jarige Kroaat speelt tegenwoordig bij NK Varazdin in de Kroatische tweede klasse. In het verleden was hij in ons land actief bij Club Brugge, Antwerp en Roeselare. Hij wist echter nooit volledig door te breken. De aanvaller werd gezien als een enorm groot talent, maar helaas kon hij dat niet omzetten in de praktijk. 

Fran Brodic

Fran Brodic komt uit de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb, in 2013 maakt hij zelfs op 16-jarige leeftijd zijn debuut in de eerste ploeg. In 2014 besloot Club Brugge om de aanvaller te kopen. Bij de Bruggelingen moest hij vaak met de beloften meedoen, waar hij vaak trefzeker was. Hij werd ook uitgeleend aan Antwerp en Roeselare, twee keer zonder succes. Bij zijn derde uitleenbeurt naar Canatia kon hij eindelijk doorbreken. De Italiaanse club nam hem dan ook definitief over.

Spijtig genoeg kon hij zich niet opnieuw doorzetten. Hij kwam ook nog uit voor lagere ploegen zoals Reggio Audace en Kustosija Zagreb. Sinds 2021 is Brodic actief bij HNK Gorica, omdat hij de eerste zes maanden slechts negen keer in actie kwam, koos de spits voor een nieuw avontuur. Deze keer werd hij uitgeleend aan de Kroatische tweedeklasser NK Varazdin. Daar heeft hij dit seizoen in zeven wedstrijden één keer gescoord. De aanvaller kwam ook uit voor verschillende nationale jeugdelftallen van Kroatië.

Fran Brodic

Ook interessant