Zéér opmerkelijk: Antwerp-speler staat ondanks 587 dagen zonder match op Champions League-lijst

Hoe zou het nog zijn met Björn Engels? De 28-jarige centrale verdediger staat nog altijd op de loonlijst van Royal Antwerp FC, maar kwam al niet meer in actie sinds 5 februari 2022, ondertussen meer dan negentien maanden geleden. Toch werd hij verrassend opgenomen op de Europese lijst van The Great Old voor de Champions League. En ook de overbodige Dorian Dessoleil staat er verrassend op, terwijl linksback Sam Vines een opvallende afwezige is.

Hoe is het nog met Björn Engels?

Neen, het zou ons niet verbazen moest je vergeten zijn dat Björn Engels nog steeds een speler van Royal Antwerp FC is. De Belgische verdediger met een verleden bij Club Brugge, Olympiakos en Stade Reims ruilde in de zomer van 2021 Aston Villa in voor The Great Old. Dat was best een opvallende transfer, gezien zijn verleden bij blauw-zwart en de rivaliteit tussen Club en Antwerp. Je kan het dan ook niet gekker bedenken dan dat hij op 24 oktober 2021 zijn eerste goal voor Stamnummer 1 scoorde tegen Club Brugge. De centrale verdediger was in die periode een titularis en zou vast in de basis staan tot en met 5 februari 2022. Toen sloeg echter het noodlot toe: Björn Engels scheurde zijn dijbeenspier en zou sindsdien niet meer in actie komen voor de Antwerpse club, vooral door bijkomende achillespees- en kuitproblemen.

Engels en Dessoleil op Europese lijst Antwerp

Björn Engels speelde zijn laatste officiële wedstrijd voor Antwerp op 5 februari 2022, ondertussen zo'n 587 dagen geleden (ofwel een goede zeventien maanden). Het was dan ook een grote verrassing dat hij deze week werd opgenomen op de Europese lijst van Royal Antwerp FC voor de Champions League. Ook Dorian Dessoleil, die vorig seizoen nog werd uitgeleend aan KV Kortrijk en als een overbodige pion wordt gezien, maakt deel uit van die befaamde lijst. Sam Vines, die dit seizoen nog scoorde in de Jupiler Pro League, ontbreekt, terwijl nieuwkomer Owen Wijndal wel minuten kan maken op het Kampioenenbal.

Toekomst Björn Engels

We zijn vooral benieuwd hoe de toekomst van Björn Engels er nog zal uitzien. De Belgische verdediger is tenslotte nog altijd geen 30 jaar oud (op 15 september viert hij zijn 29ste verjaardag). Momenteel bedraagt zijn marktwaarde één miljoen euro, terwijl Antwerp twee jaar geleden nog 3,5 miljoen euro voor hem betaalde. Het is niet de eerste keer dat  Engels blessureproblemen kende. Hij was al meermaals lange tijd uit bij zijn vorige clubs, bijvoorbeeld met een knie-, kuit of scheenbeenblessure. Hopelijk kan hij ooit nog zijn beste niveau halen...

Het eerste interview van Björn Engels als speler van Royal Antwerp FC, ondertussen meer dan twee jaar geleden:

Ook interessant