Definitieve vervanger van Boyata? Dendoncker krijgt al jaren deze leuke bijnaam van zijn fans

Leander Dendoncker maakte woensdagavond de 90 minuten vol tegen Polen. De Rode Duivel verving Dedryck Boyata en deed het uitstekend. Zo maakte hij ook nog de 5-1 en lijkt hij de plek van Boyata wel ingenomen te hebben. Nochtans hadden de Belgische fans liever Theate of Faes gezien centraal achterin.

We mogen gerust stellen dat Dendoncker één van de meest onderschatte Rode Duivels is. Hij heeft bovendien de pech dat spelers als Tielemans en Witsel op zijn natuurlijke positie (het middenveld) meer aanzien hebben. Wie weet ligt zijn toekomst bij de Belgen wel centraal achterin...

Leander Dendoncker

Leander Dendoncker is nochtans bezig aan een mooie carrière. Al op jonge leeftijd brak hij door bij Anderlecht en beloofde hij de 'next big thing' te worden. In 2018 maakte hij de overstap nar Wolverhampton, waar hij ondertussen nog steeds vertoeft. Ondertussen is Dendoncker 27 jaar, heeft hij een marktwaarde van 30 miljoen euro en heeft hij al 26 caps voor de Belgen verzameld. Af en toe eens is hij eens de uitblinker, zoals enkele andere Rode Duivels. De kans is groot dat hij in de toekomst een mooie transfer maakt. Wat ons betreft: een man die te weinig aandacht krijgt!

Bijnaam Leandrinho

Wist jij bovendien dat Leander Dendoncker een leuke bijnaam heeft? Wolverhampton-fans noemen hem wel eens 'Leandrinho', de oorsprong hiervandaan hoeven we uiteraard niet uit te leggen. Ook zijn collega-Rode Duivel Sebastiaan Bornauw heeft een mooie bijnaam. De bonkige middenvelder heeft nog een contract tot de zomer van 2023 bij de Wolves, met een optie tot één jaar extra. Laat ons hopen dat hij ook tegen Wales en Polen opnieuw zijn beste beentje voorzet!

leander dendoncker bijnaam leandrinho

Hieronder vind je een interview met Dendoncker bij Anderlecht, ondertussen zes jaar geleden!

Ook interessant