Droomscenario? In deze drie gevallen kan Club kampioen spelen tegen Anderlecht

Na zondag blijft Club Brugge nog steeds de grote titelkandidaat, maar het zal zijn titelfeestje wellicht wat moeten uitstellen. De kans dat Blauw-Zwart volgende week zondag kampioen speelt tegen RSC Anderlecht is klein, maar niet onmogelijk. Club moet minstens een punt pakken op Genk en ook wat meeval hebbent. Dit zijn de drie mogelijke scenario's volgens Sport/Voetbalmagazine.

1. Club wint op Genk, gelijkspel tussen Gent en Standard:
Als Blauw-Zwart vrijdag wint op Genk en Gent-Standard wordt een gelijkspel, dan maakt het resultaat van Anderlecht niet uit. Een overwinning tegen de aartsrivaal is dan voldoende om kampioen te spelen, tenzij Anderlecht punten laat liggen tegen Charleroi. Dan volstaat een gelijkspel.

2. Club wint op Genk, ook winnaar bij Gent-Standard:
In dit geval moet Blauw-Zwart rekenen op puntenverlies van deze ploeg op speeldag zeven. Gent-Charleroi wordt voor Club-Anderlecht afgewerkt, Standard-Genk pas erna. Als de Buffalo's winnen tegen Standard én punten laten liggen tegen de Carolo's, dan kan Club dus al tegen Anderlecht kampioen spelen. Maar als Standard wint van Gent, dan zal Club dus nog even moeten wachten op hun resultaat tegen Genk.

3. Club speelt gelijk op Genk: 
Dit wordt een bijna onmogelijk zaak. Anderlecht mag dan al zeker niet winnen van Charleroi, maar ook Gent en Standard mogen dan elk slechts drie op zes pakken.

Horrorscenario
Als Club verliest op Genk en thuis tegen Paars-Wit, dan kan Anderlecht zelfs in het beste geval naderen tot op één punt van de leider.