Bekende, geflopte toptransfer van RSCA vindt EINDELIJK een club in... Griekse tweede klasse

In de zomer van 2016 werd hij met héél wat poespas aangekondigd bij Anderlecht, die Diego Capel. Paars-wit mocht aanvankelijk ook erg trots zijn op die transfer, want zo wisten ze toch opnieuw een grote naam aan de haak te slaan. De Spanjaard speelde daarvoor namelijk voor onder andere Sevilla en Sporting CP en won heel wat knappe prijzen: Portugees bekerwinnaar, Spaans bekerwinnaar én twee keer de toenmalige UEFA Cup. Het hoeft dus niet gezegd dat ze in Brussel heel wat verwachtten van de winger. Helaas kwam het er nooit echt uit. 

Diego Capel

Diego Capel is een bijzonder bekende naam in het Spaanse voetbal. De jongeling schoot in het begin van zijn carrière naar de top en stond bekend om zijn snelheid, dribbelvaardigheid én mooie linkerpoot. De man speelde niet voor niets 172 wedstrijden voor Sevilla. Hij was er zelfs ooit €14 miljoen waard. In het seizoen 2016/2017 gingen hij aan de slag bij Anderlecht, maar hij kon er zich nooit écht doorzetten en eindigde het seizoen met maar twee goals en vier assists.

Na Anderlecht zat hij maar liefst drie keer zonder club en belandde hij uiteindelijk bij Birkirkara FC, in Malta. In de zomer van 2020 werd zijn contract echter opgezegd en sindsdien bleef hij maar op zoek naar een club. En die heeft hij eindelijk gevonden: de 34-jarige gaat binnenkort aan de slag in de Griekse tweede klasse, bij PASA Irodotos. Erg goed loopt het daar evenwel niet, na zeventien speeldagen staan ze op degraderen.

Diego Capel, ex-Anderlecht, naar Griekse tweede klasse

Ook interessant