Wie is Louis Patris, 22-jarige rechtsachter van OH Leuven die interesse geniet van Club en Anderlecht?

Louis Patris staat in de belangstelling van zowel RSC Anderlecht en Club Brugge. De 22-jarige rechtsachter van OH Leuven was afgelopen seizoen één van de revelaties in de Jupiler Pro League en lijkt één jaar na zijn volwaardig seizoen als profvoetballer al een stap hogerop te zetten. Maar wie is deze jonge Belg eigenlijk echt? Tijd voor Voetbalflitsen om hem wat beter voor te stellen.

Wie is Louis Patris?

Louis Patris werd op 7 juni 2001 geboren in Gembloers, een stad in de provincie Namen. De nu 22-jarige Belg werd opgeleid bij RWA Sauvenière, RCS Bossiérois en Standard de Liège, alvorens in 2015 bij de jeugd van OH Leuven neer te strijken. Patris speelde er zes jaar in de jeugdreeksen, om vervolgens in januari 2021 definitief de stap te zetten naar de A-kern. Zijn debuut kwam er op 1 maart 2021, toen stond hij meteen 90 minuten in de basis tegen Royal Antwerp FC (2-0 winst). Amper vijf dagen later maakte hij ook al de 90 minuten vol, toen tegen KAS Eupen (3-3 gelijkspel). In het seizoen 2021/2022 verzamelde hij 474 speelminuten, maar het was pas afgelopen seizoen dat hij volop zijn kans kreeg!

Louis Patris revelatie Jupiler Pro League

Louis Patris begon onder Marc Brys als titularis aan het seizoen 2022/2023. In de gewonnen uitmatch tegen KV Kortrijk op speeldag één (0-2 winst), stond Patris 90 minuten op het veld en was hij meteen al goed voor twee assists. De rechtsachter beleefde een droomstart en zou zijn plekje nooit meer kwijtspelen. Op speeldag drie scoorde hij één keer en gaf hij ook één assist op het veld van Antwerp. Op speeldag vijf en zes pakte hij uit met een assist op Standard en thuis tegen KV Oostende. De enige competitiematch die Patris afgelopen seizoen miste: de uitwedstrijd op Charleroi, toen was hij geschorst. De 22-jarige rechtsachter was goed voor twee goals en acht assists, en was absoluut één van de revelaties in de Jupiler Pro League. Het is dan ook niet zomaar dat zowel Club als Anderlecht interesse in hem tonen. Een Belgische rechtsachter met een mooie toekomst voor zich, zoveel kom je er niet tegen.

Patris Belgisch jeugdinternational

Patris heeft op dit moment een marktwaarde van drie miljoen euro en mag deelnemen aan het EK U21 met België. De OH Leuven-verdediger is namelijk een vaste jeugdinternational. Hij kwam zowel uit voor de Belgische U16, U17, U18, U19 en nu dus U21. Bij de beloften moet hij de concurrentie aangaan met Hugo Siquet (Cercle Brugge), nog zo'n rastalent. Waar hij volgend seizoen zal spelen, is nog even afwachten. Het is wel een feit dat OH Leuven niet zijn eindbestemming wordt. In augustus 2022 verlengde hij zijn contract bij OHL tot medio 2027, waardoor zijn prijskaartje rond de vijf miljoen euro ligt.

Bekijk hier enkele van zijn hoogtepunten: