RETRO: T. Hazard scoort in UCL tegen Club op assist van Delaney, ook Witsel en Meunier in basis (VIDEO)

Thorgan Hazard is de nieuwste topaanwinst van RSC Anderlecht. Hij wordt gezien als dé transfer van de zomer in de Belgische competitie en dat is toch wel straf als je weet dat paars-wit ook spelers als Rits, Delaney, Schmeichel en Dolberg binnenhaalde. Thorgan Hazard komt bij Anderlecht trouwens zijn ex-ploegmakker Thomas Delaney samen. De Rode Duivel en de Deen speelden samen nog bij Borussia Dortmund en deden het daar niet onaardig. In de Champions League zorgden ze bijvoorbeeld samen voor het eerst doelpunt tegen Club Brugge in het Jan Breydelstadion.

Club Brugge-Dortmund 0-3 goal Hazard assist Delaney

We keren terug naar 4 november 2020. In volle coronacrisis neemt Club Brugge het thuis in een leeg Jan Breydel op tegen Borussia Dortmund. Blauw-zwart begint fel met de beste kansen, maar na amper veertien minuten wordt het koud gepakt door de Borussen. Thorgan Hazard scoort de 0-1 op assist van Thomas Delaney, al moeten we het eerder als een flater van Simon Mignolet beschouwen. De wedstrijd zou uiteindelijk op 0-3 eindigen nadat Erling Haaland nog scoorde in minuut 18 en 32. Opvallend: ook Axel Witsel en Thomas Meunier stonden die wedstrijd in de basis. Wie had toen gedacht dat Hazard en Delaney drie jaar later samen bij RSC Anderlecht zouden vertoeven? Beide heren toonden alvast efficiënt te kunnen zijn tegen blauw-zwart, wat handig kan zijn in hun toekomstige confrontaties. Bekijk hieronder het doelpunt van Thorgan Hazard op assist van Thomas Delaney vanaf minuut 02:00. Hazard speelt bij paars-wit trouwens met het rugnummer elf!