Wie is Ludo Vandewalle, chef voetbal van Het Nieuwsblad en te horen in voetbalpodcast Sjotcast?

De laatste jaren schoten de voetbalpodcasts in het Belgisch medialandschap als paddenstoelen uit de grond. Podcastfans van het eerste uur zullen echter weten dat 'Sjotcast' van Het Nieuwsblad één van de early adopters was op dat vlak. Hun eerste aflevering kwam al online op 21 januari 2019 en dus bestaat de podcast al langer dan vier jaar. Eén van de mannen die je er tegenwoordig veel zal horen, is Ludo Vandewalle. Leer hem hier wat beter kennen.

Wie is Ludo Vandewalle Het Nieuwsblad Sjotcast?

Ludo Vandewalle is een Belgische journalist, die momenteel aan de slag is bij Het Nieuwsblad. Ludo is woonachtig te Rekem en is op moment van schrijven 58 jaar. Hij studeerde Communicatie in Antwerpen en rolde zo al heel snel in de wereld van de journalistiek. Ludo werkte zeven jaar voor Het Laatste Nieuws, maar maakte in 1998 al de overstap richting de concullega's van Het Nieuwsblad. Daar werkte hij zich op, waardoor hij nu al een hele poos chef voetbal is bij één van de meeste toonaangevende kranten in Vlaanderen. 

Ludo Vandewalle Sjotcast

Wie al in een vroeg stadium naar voetbalpodcasts begon te luisteren, zal Sjotcast ongetwijfeld kennen. Gert Gysen, Guillaume Maebe en Lars Godeau namen de Belgische voetballiefhebbers al snel mee in de voetbalactualiteit. Dezer dagen is het de jonge Yancko Beeckman die host is van de podcast, waarin hij op maandag nog altijd steevast de actualiteit met zijn collega's bespreekt. Ook Ludo Vandewalle ventileert er geregeld zijn uitgesproken mening. Ludo zelf is een grote fan van FC Barcelona.

Beluister hier een stukje uit Sjotcast van begin mei: