Van kwaad naar erger... Lukaku breekt dit schaamtelijk, 19-jarig Premier League-record

Het zou een understatement zijn om te zeggen dat Romelu Lukaku een leuke tijd beleeft bij Chelsea. De 28-jarige spits keerde na tien jaar terug naar de Londense club en heeft er net als in zijn eerste periode nog geen potten kunnen breken. Chelsea-coach Thomas Tuchel verkiest andere spelers boven de Belg en waneer hij wel mag spelen, kan Lukaku niet overtuigen. Dit weekend, in de match tegen Crystal Palace, werd zijn slechte vorm nog maar eens bevestigd. Hij raakte de bal gedurende de hele wedstrijd amper zeven keer, een nieuw record in de Premier League. Het was een record die al negentien jaar standhield en is deze zaterdag verbroken, een historisch dieptepunt dus. 

Romelu Lukaku

Deze zomer keerde hij terug naar de club waar hij al eens voor uitkwam. De Londense club plukte de spits op 18-jarige leeftijd weg bij Anderlecht, maar bij The Blues speelde hij echter niet veel en werd dan maar verhuurd aan West Bromwich Albion. Daar maakte hij 17 goals maakte in 38 wedstrijden. Dit was voor toenmalig Chelsea-coach José Mourinho niet genoeg en werd opnieuw uitgeleend. Deze keer aan Everton, waar hij door zijn goede prestaties permanent werd overgenomen. Na drie jaar maakte hij de overstap naar Manchester United. Hij werd er echter niet echt geliefd, mede door zijn mindere balbehandeling, waardoor hij in augustus 2019 de overstap maakte naar het Italiaanse Inter.

In zijn tweede jaar hielp Lukaku de Milanese club aan de titel en werd hij er gezien als een ware volksheld. Door financiële problemen van de Chinese eigenaren moest hij weg om het finaciële het gat te dichten. Chelsea pikte hem op voor circa 115 miljoen eiuro en heeft tot op de dag van vandaag nog niet veel waar voor zijn geld gezien.

Record

Dit weekend werd zijn slechte vorm nog maar eens duidelijk. Hij raakte de bal amper 7 keer in een volledige wedstrijd, waarvan één de aftrap. Dit is het het laagste aantal balcontacten sinds de metingen door Opta zijn gestart in 2003/2004. 

Ook interessant