Jammer... Ex-JPL-speler met meer dan 300 matchen stopt DEFINITIEF met voetballen, 38 jaar!

Ken jij Koen Persoons nog? Hoogstwaarschijnlijk wel, want de 38-jarige middenvelder was jarenlang een sterkhouder in de Jupiler Pro League. In totaal speelde hij meer dan 300 wedstrijden in de Belgische Eerste Klasse. Hij speelde onder meer bij KV Mechelen, Lokeren en Oud-Heverlee Leuven en zakte de laatste jaren af naar de lagere regionen uit het Belgisch voetbal. Tot nu! Koen Persoons kondigde op z'n eigen Instagrampagina aan dat hij de schoenen aan de wilgen hangt met een leuk filmpje. Hij kan zich nu 100% focussen op zijn personal coaching-zaak.

Persoons stopt met voetballen

Transformatie Koen Persoons

Koen Persoons mag dan wel al jaren weg zijn uit de hoogste klasse, dat wil allerminst zeggen dat de man niet meer scherp staat. Integendeel... Nog nooit zagen we hem zo scherp als nu. Persoons is tegenwoordig personal trainer onder de naam 'Persoons Coaching' en draagt mensen op om beter met hun lichaam om te gaan. Een leuze die hij duidelijk zelf ook draagt! Zou hij de mosters hebben gehaald bij Fernando Torres, die nu ook ongelofelijk scherp staat?

Koen Persoons

Koen Persoons werd geboren op 12 juli 1983 in Aalst. Zijn jeugdopleiding kende hij grotendeels bij Eendracht Aalst, waar hij in 2001 zijn debuut maakte in de Jupiler Pro League. Toen de Oost-Vlamingen failliet gingen, maakte hij in 2002 de overstap naar Denderleeuw. Die club zakte in in 2004 naar de Derde Klasse en gingen een jaar later de fusie aan met FCV Dender EH. In 2007 versierde Persoons er een transfer naar eersteklasser KV Mechelen (waar Vinicius Souza nu gelinkt wordt aan Club Brugge). Daar zou hij uiteindelijk drie seizoenen en 106 matchen spelen.

Lokeren

In de zomer van 2001 maakte Persoons de overstap naar KSC Lokeren, waar hij zijn succesvolste en langste passage kende. Maar liefst zeven seizoenen en 245 matchen heeft de middenvelder er op zijn teller staan. Lokeren werd in die tijd twee keer bekerwinnaar en speelde Europees voetbal. Persoons was er vaste titularis op het middenveld, aan de zijde van onder meer Killian Overmeire. In 2017 verliet hij zijn grote liefde Lokeren voor tweedeklaser OH Leuven, toen was Persoons al 34 jaar. In 2019 zette hij nog een stap terug door te tekenen bij Knokke (waar Siani nu actief is), actief in Tweede Nationale. Maar aan alle mooie liedjes komen een eind, ook voor Koen!

Ook interessant