WOW! Guardiola mocht Neuer niet als middenvelder op stellen wegens te arrogant

Bayern München stak een stokje voor een plan van Josep Guardiola om doelman Manuel Neuer op te stellen als veldspeler, zo bracht Karl-Heinz Rummenigge naar buiten. De bestuursvoorzitter van de Duitse club deed dit vanwege de angst voor de publieke opinie.

In de periode dat Guardiola aan het roer stond in München, tussen 2013 en 2016, was der Rekordmeister vaak al ver voor het einde van de competitie zeker van het kampioenschap. De Spaanse coach probeerde om die reden regelmatig nieuwe tactieken in die periode. "Ik herinner het me nog goed", begint Rummenigge tegenover Fanmagazin 51. "We waren al kampioen van Duitsland en Pep gaf aan dat hij Neuer op het middenveld wilde zetten." Het idee om de doelman als veldspeler op te stellen ging Rummenigge te ver.

"Ik vreesde dat de buitenwereld het zou bestempelen als een arrogante actie. Ik kon Pep met de grootst mogelijke moeite van het idee afbrengen", legt Rummenigge uit, die wel onder de indruk is van de voetballende kwaliteiten van zijn keeper. "Ik ben ervan overtuigd dat Manu ook op het middenveld een goed figuur had geslagen."