Eindronde in 2de & 3de Nationale en 1ste provinciale: deze ploegen maken kans op promotie!

In de amateurreeksen zit de reguliere competitie erop. Dat willen zeggen dat de ploegen die in de eindronde zullen spelen bekend zijn. Maandagmiddag werd er door Voetbal Vlaanderen geloot om de affiches in de eindronde van Tweede Nationale, Derde Nationale en Eerste Provinciale te bepalen. Ontdek hieronder welke clubs het in de eindfase van dit voetbalseizoen tegen elkaar zullen opnemen in de strijd om promotie of behoud.

Eindronde Tweede en Derde Nationale

Voor Tweede Nationale nemen Olsa Brakel, Lokeren-Temse, Zelzate, Merelbeke, Eendracht Aalst, Lyra-Lierse, Cappellen en Belisia deel aan de eindronde. Enkel Zelzate heeft geen licentie voor Eerste Nationale. In de eindronde wordt gewerkt met een knock-out systeem. Van al deze ploegen zullen er twee mogen promoveren naar Eerste Nationale. Wetteren en Pepingen-Halle strijden in een onderling duel dan weer voor het behoud!

Voor Derde Nationale nemen FC Lebbeke, Tempo Overijse, Torhout, Erpe-Mere United, Pelt, Diest, Lille en Turnhout deel aan de eindronde. De vier winnaars stijgen en als Moeskroen geen licentie krijgt in beroep, dan kan daar nog een vijfde stijger bijkomen. Eppegem en Witgoor Sport Dessel spelen voor het behoud.

Loting Eindronde tweede nationale en derde nationale

Interprovinciale eindronde

Voor de Interprovinciale eindronde nemen Drongen, Rumbeke, Mariakerke, Torpedo Hasselt, Berg en Dal, Zonhoven United, Eksel, Bierbeek, Linden, Wambeek Ternat, Boezinge-Geel, Kontich en Club Blankenberge deel voor promotie naar Derde Nationale. Er wordt gewerkt met een knock-out systeem en er mogen twee of drie ploegen stijgen.

loting Interprovinciale eindronde