Wie is Lucas De Bolle, Belgische Schot van Newcastle United?

Het zijn opnieuw hoogdagen voor Newcastle United. The Geordies eindigden vorig seizoen op een knappe vierde plaats en mogen daardoor voor het eerst in jaren aantreden in de UEFA Champions League. Wist jij trouwens dat er in hun selectie een speler rondloopt met de Belgische nationaliteit? Tijd om Lucas De Bolle beter te leren kennen.

Wie is Lucas De Bolle van Newcastle United

Lucas De Bolle is een actieve, Belgisch-Schotse voetballer van Newcastle United. De Bolle is geboren op 22 oktober 2002 en is momenteel dus 21 jaar. Met zo'n naam vragen velen zich wellicht af of hij geen Belg is. Terecht, want de ouders van De Bolle zijn Belgen. Hij werd echter geboren in Edinburgh en verblijft al heel zijn leven in het Verenigd Koninkrijk. De Bolle heeft de dubbele nationaliteit en kan op zich dus nog uitkomen voor de Rode Duivels in de toekomst.

Lucas De Bolle Champions League

De Bolle kwam al vroeg terecht in de jeugdopleiding van Newcastle United en werd vorig seizoen uitgeleend aan de Schotse derdeklasser Hamilton Academical FC. Bij Newcastle geloven ze best wel in de centrale middenvelder: hij haalde twee seizoenen geleden al enkele keren de selectie van het A-elftal en was er ook deze week voor het eerst bij in de Champions League. Tegen Dortmund maakte De Bolle echter geen minuten. Het blijft dus nog even wachten op zijn debuut voor de hoofdmacht.

Lucas De Bolle in actie voor de U18 van Newcastle: