De 10 JPL-spelers met de grootste marktwaarde-stijging sinds januari 2023 (met Orban en Vermeeren)

Deze week kwam er een nieuwe marktwaarde-update in de Jupiler Pro League. En dan hebben we het natuurlijk over de gerenommeerde website Transfermarkt. Wat super interessant is om te bekijken, zijn de grootste marktwaarde-winnaars sinds januari 2023. Het toont meteen aan wie de grootste talenten zijn uit de Belgische competitie en wie het snelst stappen vooruit heeft gezet!

10 grootste MW-winnaars in de JPL

Concreet maakte Voetbalflitsen een lijstje van de tien spelers uit de Jupiler Pro League die hun marktwaarde de afgelopen maanden het meest zagen stijgen in miljoenen euro's. Wie hierin bovenin staat, is niet verrassend Gift Orban. De Gent-aanvaller speelt nog maar enkele maanden voor de Buffalo's, maar scoorde aan de lopende band. Hij ging van één miljoen euro marktwaarde naar twintig miljoen euro in vier maanden tijd, een fenomenale stijging! Vervolledigen het podium: Arthur Vermeeren, die de laatste maanden titularis was bij kampioen Antwerp, en Bart Verbruggen, die nu zelfs in de belangstelling staat van Burnley FC.

Serieuze marktwaarde-update

Deze spelers staan ook nog in de top tien: Bilal El Khannouss (Genk), Victor Boniface (Union), Joseph Paintsil (Genk), Willian Pacho (Antwerp), Mike Trésor (Genk), Hugo Cuypers (Gent) en Mandela Keita (Antwerp). Zeker geen verrassende namen, want dit zijn stuk voor stuk spelers die zich de laatste maanden serieus lieten gelden.  Hun jonge leeftijd speelt zeker en vast ook een rol, want het is algemeen geweten dat jonge revelaties snel veel waard kunnen worden.

grootste marktwaarde winnaars jupiler pro league

Gift Orban scoorde in maart nog een hattick in drie minuten tijd:

Ook interessant