Voorzitter City Pirates doet opvallende uitspraak: "ik zie niet in waarom we amateurs moeten betalen"

City Pirates is een club uit Antwerpen, die vaak de kans geeft aan kansarme jongeren om het mooie spelletje voetbal te spelen. Het voetbal heeft deze jongeren structuur in hun leven en die structuur valt net weg door het coronavirus.

Net als veel andere clubs, rekent City Pirates op veel vrijwilligers. Net dat is iets onzekers in de toekomst aangezien mensen niet allemaal meer zullen durven bijeenkomen in grote groepen. "Geen enkele club weet wat hij zal hebben van inkomsten via sponsoring, lidgeld, ticketing" vertelt voorzitter Pradolini. 

City Pirates promoveert naar de tweede Amateurreeks en daar gaat er al heel wat geld rond om de spelers te kunnen betalen. De voorzitter van City Pirates vindt dat we het Amateurvoetbal moeten aanpakken en die spelers niet meer zouden moeten betalen. "De spelers zijn amateurs, ik zie niet in waarom we amateurs moeten betalen".

Er komt heel wat kritiek op die uitspraak. Leo Vandenborre voorzitter van Olympia Wijgmaal zegt: "Als je spelers niet betaald gaan ze naar een andere club".

Volg ons nu ook op TikTok

@voetbalflitsenbe

Is dit de beste redding die je al hebt gezien? 😂 ##foryou##foryoupage##fail##funny##football##kids##intheface##penalty##goalkeeper##save

♬ Solo (feat. Demi Lovato) - Clean Bandit

Volg ons nu ook op Instagram

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link