Vandenbempt ziet 2 redenen voor ineenstuiken van Anderlecht op Sclessin (inclusief arbitrage)

Anderlecht leed zondagavond zijn eerste nederlaag sinds de eerste speeldag van de Jupiler Pro League. Op Sclessin werd het uiteindelijk 3-2 voor Standard Luik. Best pijnlijk als je weet dat paars-wit aan de rust 0-2 voorstond. Zoals altijd wierp Peter Vandembept bij Radio 1 zijn blik op de afgelopen speeldag. Zo had hij het uiteraard over de Belgische Clasico. Hij zag twee redenen voor de 'downfall' van paars-wit in de tweede helft. De wedstrijdleiding én de attitude van de spelers.

Peter Vandenbempt Jonathan Lardot

Dat er tijdens Standard-Anderlecht veel kritiek kwam op Jonathan Lardot, kan Peter Vandenbempt wel begrijpen. "Anderlecht mag zich echt wel benadeeld voelen door de wedstrijdleiding, vind ik. Die afgekeurde 0-3 voor zogezegd handspel, opgeteld bij het wel goedkeuren van de 1-2 van Alzate, lijkt me niet correct en vooral niet consequent en toch redelijk cruciaal voor het vervolg. De niet-gefloten penaltyfout op Dolberg in de 2e helft, is wat mij betreft gewoon een blunder van de VAR. Maar oké, ik denk dat - en gelukkig maar - het Referee Department straks zal zeggen dat het toch allemaal juist was en dan kunnen we weer voort.", is Vandenbempt hard voor de wedstrijdleiding op Sclessin.

Peter Vandenbempt Standard-Anderlecht

Toch wil de voetbalcommentator het niet enkel op de wedstrijdleiding steken. Ook de mentaliteit van Anderlecht wordt aan de tand gevoeld. "De attitude waarmee Anderlecht aan 2e helft begon: overtuigd dat niets hen nog kon gebeuren. Vertonghen had dat blijkbaar al bij de rust aangevoeld, want hij reageerde fel op Stroeykens en Dreyer, die al zaten te wuiven naar het publiek toen ze naar binnen gingen na de 1e helft. Het is Anderlecht wel al vaker overkomen dat ze veel slapper beginnen aan de tweede helft. En in Luik hebben ze daar gisteren een prijs voor betaald.", besluit Vandenbempt bij Radio 1.