WAT EEN GENEN! Deze tien duo's van vader en zoon speelden de meeste wedstrijden in de JPL

Wij van Voetbalflitsen houden van opvallende lijstjes. Zo maakten we eerder al een lijstje met de topschutters uit de tien topcompetities van afgelopen seizoen. Dit keer pakten we het anders aan een zochten we via Transfermarkt naar de duo's van vader en zoon die de meeste wedstrijden speelden in onze Jupiler Pro League. De top tien bestaat volledig uit spelers die samen met hun vader meer dan 290 wedstrijden op het hoogste niveau afwerkten. 

Vader en zoon met meeste wedstrijden in JPL

Samen met zijn zoon Kristof staat Eddy Snelders met trots bovenaan dit lijstje. Beide heren speelden meer dan 200 wedstrijden in de Jupiler Pro League. Op plaats twee zien we Jean-François De Sart als enige met twee zonen. Met hun drietjes zijn ze tot nu toe goed voor 407 wedstrijden op het hoogste niveau. Verder zien we Hans Vanaken, die ook tot de topschutters in play-off 1 behoort, en Kevin Vandenbergh met hun vader. 

vader en zoon met meeste wedstrijden in JPL 1

Jupiler Pro League

Op plaatsen vijf, zes en zeven staan drie duo's waarvan de vader het hoogst aantal wedstrijden op zijn conto mag schrijven. Zo speelden Lorenzo Staelens, Dante Brogno en Peter Delorge op hun eentje meer dan 300 wedstrijden in de Jupiler Pro League. 

Vader en zoon met meeste wedstrijden in JPL

Vader en zoon

Net zoals Peter en Mathias Delorge heeft Jelle Vossen met zijn vader Rudi momenteel ook 340 wedstrijden afgewerkt in de Jupiler Pro League. Jelle Vossen, die nog kampioen werd met Club Brugge, zal dit aantal allicht nog aandikken. Ook de familie Daerden en Milosevic krijgen een eervolle vermelding voor respectievelijk 329 en 292 wedstrijden op het hoogste niveau. 

vader en zoon met meeste wedstrijden in JPL