PIJNLIJK! 32-jarige Club Brugge-flop met 18 JPL-matchen speelt nu in ... Cyprus

Ken jij Ivan Tomečak nog? De rechtsachter die in België bij KV Mechelen en Club Brugge actief was. Voor beide ploeg kwam hij maar negen keer in actie. Tegenwoordig speelt hij bij Pafos FC in Cyprus. Dit seizoen was hij in elf matchen goed voor drie assist. De Kroaat had ooit een marktwaarde van twee en half miljoen euro.

Ivan Tomečak

Ivan Tomečak is een jeugdproduct van Dinamo Zagreb, maar hij kon zich pas in de kijker spelen toen hij de overstap maakte naar HNK Rijeka. In 2015 kon hij een transfer versieren naar het Oekraïense FK Dnipro. Amper een jaar later vertrok hij al opnieuw richting Al-Nassr in Saudi-Arabië. In 2017 kon KV Mechelen hem naar België halen en na slechts negen wedstrijden kon hij al een transfer versieren voor één en een half miljoen euro naar Club Brugge.

Bij de Bruggelingen kwam hij maar aan negen optredens. Tomečak besloot dan om in 2019 terug te keren naar zijn thuisland en om opnieuw voor Rijeka te spelen. Hij speelde er op drie jaar tijd 71 wedstrijden. Toch koos de Kroaat om in januari 2022 de overstap de maken naar Pafos FC.

Ivan Tomecak