"De neergang van Anderlecht is al ingezet voor de komst van voorzitter Marc Coucke"

"De neergang van Anderlecht is al ingezet voor de komst van voorzitter Marc Coucke"

Anderlecht zit nu al een 4 opeenvolgende nederlagen.Het is al tientallen jaren geleden dat paars-wit nog zo'n slechte reeks neerzette. Met forfait-wedstrijd tegen Standard komt er nog eens een dieptepunt bij. 

"Anderlecht heeft lang moeten strijden om in POI te geraken", vertelt commentator Tom Boudeweel aan Sporza. "Dat is al straf voor zo'n club, maar die problematiek dateert niet van vandaag, gisteren of vorige week. Het minder goeie voetbal is al aan tijdje ingezet en de grandeur is al een tijdje verdwenen."

"Ik ben een veertiger en heb het grote Anderlecht nog gekend, met de klasse op en naast het veld, de trofeeën en de vele titels. De laatste jaren is dat allemaal verwaterd. De neergang is al ingezet voor de komst van voorzitter Marc Coucke.

DNA

"Anderlecht is de laatste tijd wel op zoek gegaan naar het DNA van de club, met de terugkeer van Pär Zetterberg, filmpjes op de sociale media, de sterren van weleer die de aftrap komen geven, heel wat jong talent dat een contract kreeg..."

"Maar dat waren zoethoudertjes voor het publiek, want de sportieve resultaten kwamen niet. Het Anderlecht-DNA is heel ver weg en nu beginnen de eigen fans dat Anderlecht-DNA ook nog eens aan te vallen. Dan ben je als club heel ver van huis. De grote vraag is nu: wie gaat dit rechttrekken?"