WTF! Eigen Inter-fans keuren racisme tegen Lukaku goed: "Het is een vorm van respect"

Romelu Lukaku kan niet op de steun van zijn eigen fans rekenen. Dit wordt duidelijk uit een open brief van de harde kern van Internazionale, die geschreven is nadat Lukaku racistisch werd bejegend in de wedstrijd tegen Cagliari (1-2) afgelopen zondag. In de brief valt te lezen hoe de oerwoudgeluiden 'niet racistisch zijn, maar juist een teken van respect'. 

Oerwoud geluiden

De fans van Cagliari maakten oerwoudgeluiden toen Lukaku namens Internazionale een penalty moest nemen. Lukaku reageerde achteraf met een statement op Instagram: "Dames en heren, het is 2019. We gaan achteruit in plaats van vooruit. Voetbalbonden over de hele wereld moeten strenger optreden tegen dit gedrag."

Internazionale-fans keuren racistische gedrag goed

Je zou zeggen dat Romelu Lukaku juist nu kan rekenen op de steun van zijn eigen supporters, maar dat is dus niet het geval. Curva Nord, de harde kern van Internazionale, schreef een open brief aan Lukaku waarin het gedrag van de Cagliari-fans wordt goedgekeurd: "Dit doen fans om de spelers van de tegenpartij nerveus te maken. Dit doen wij ook bij andere teams. De oerwoudgeluiden moet je opvatten als een teken van respect, omdat zij dus bang zijn dat je veel doelpunten tegen hun gaat maken. Echte racisme is een compleet ander verhaal."