RSCA-fans komen met DUIDELIJK statement richting bestuur na debuutgoal van Stassin voor Westerlo

Het kan soms snel gaan in het voetbal: donderdag werd Lucas Stassin nog maar aangekondigd bij Westerlo, twee dagen later stond hij er al op het scorebord. En hoe. In de slotminuten zorgde de jonge Belgische spits voor de gelijkmaker tegen KAS Eupen, waardoor de Kemphanen ultiem nog een puntje uit de brand sleepten. Zijn doelpunt voelde echter niet alleen als een messteek voor de supporters van Eupen, maar ook voor die van Anderlecht. Lucas Stassin was namelijk vorig seizoen nog een Anderlecht-speler. Sterker nog: hij scoorde vorig seizoen vijftien goals voor de RSCA Futures, de beloftenploeg van Anderlecht in de Challenger Pro League. En dat terwijl Dolberg tegen Union de weg naar doel maar niet vond...

RSCA-fans over Lucas Stassin na goal vs Eupen 

Het moeten dus moeilijke dagen zijn voor Anderlecht-fans: eerst hun eigen ploeg zien afgaan, vervolgens hun ex-speler in vorm zien. Er kwam op Twitter dus heel wat verzet tegen het paars-witte bestuur: de fans vinden dat zij in plaats van miljoenen neer te leggen voor spelers als Dolberg en Vazquez, ze beter de eigen jeugd kansen kunnen geven. Zeker nu Dolberg, ondanks zijn knappe prestatie in de galamatch tegen Ajax, erg teleurstelde tegen Union. Wij bundelden enkele tweets van teleurgestelde fans.

"En terwijl Kasper Dolberg een geest speelde, redt Lucas Stassin Westerlo van een nederlaag. Bravo, bestuur!"

"In 8 minuten wist hij te scoren. We wachten nog altijd op Dolberg na 90 minuten. Ik durf ervoor wedden dat Stassin er aan het einde van het seizoen meer zal gescoord hebben dan Dolberg en Vazquez samen."

"Lucas Stassin die op zijn debuut scoort voor Westerlo... Ik voel dat we snel spijt gaan krijgen..."

"Als zevende transfer kunnen we misschien een coach halen die weet hoe hij moet coachen. Volgens Riemer was Stassin niet goed genoeg - maar misschien is Riemer gewoon niet goed genoeg?"

Lucas Stassin transfer Westerlo Anderlecht

De Kemphanen legden meer dan één miljoen euro op tafel om de youngster van Anderlecht weg te plukken. Het is niet het eerste talent dat paars-wit dezer dagen kwijtspeelt, ook Noah Sadiki trok naar een andere Jupiler Pro League-club. Op zijn vertrek kwam er veel kritiek gezien de rivaliteit met Union, maar ook de transfer van Stassin stoot op veel verzet. Ze vonden toen vooral dat de 18-jarige Belg meer geduld moest hebben en moest vechten voor zijn plek in de aanval. De fans leken hem toen nog liever kwijt dan rijk te zien. Hoe meningen soms kunnen bijdraaien...

"Niet het niveau van Anderlecht" 

Eerder waren de Anderlecht-fans boos op het bestuur dat ze er niet alles aan deden om Stassin te houden of hem meer kansen te geven.

"Wtf man, een van de beste spitsen die de laatste jaren uit de academie is gekomen en we besluiten om hem te verkopen, ik ben zo boos."

"sorry?!?! Wie houden ze voor de gek?"

"Waarom doen we dit"

"Riemer moet op een gegeven moment oprotten"

Ook interessant