Chadli en Mignolet kwamen raad vragen aan hun bondscoach: "Het verwondert me dat ze terugkeren"

Chadli en Mignolet kwamen raad vragen aan hun bondscoach: "Het verwondert me dat ze terugkeren"

Heel wat bekende nieuwe namen in de Jupiler Pro League. Vincent Kompany, Laurent Depoitre, Anthony Limbombe en sinds kort ook Nacer Chadli en Simon Mignolet. Die laatste twee kwamen zelfs raad vragen aan hun bondscoach, die hen postief advies gaf.

"Tuurlijk hebben we contact gehad", vertelt Martinez. "Dat is maar normaal, als je al zo lang samenwerkt. In de opbouw naar het EK is het cruciaal dat we ideeën uitwisselen. Net zoals ze raad inwinnen bij hun omgeving of collega's. Nadien nemen de spelers zelf een beslissing. Ik denk dat het de juiste is."

"Mijn jongens moeten spelen”, vertelt Martinez. “Zeker dit seizoen. Het is maar logisch dat spelers die belangrijk zijn voor hun club meer kans maken op een selectie. Ook als dat in België is, want dat is geen gemakkelijkheidsoplossing. Integendeel. In eigen land verwacht iedere waarnemer en supporter dat die 'sterren' - want zo worden ze gepercipieerd - wekelijks het verschil maken."

Bewonderenswaardig 

"De aandacht zal enorm groot zijn, wat maakt dat de uitdaging dat ook is. Wel, 't is bewonderenswaardig dat ze in die context tóch terugkeren. Ze hadden simpelere keuzes kunnen maken, in een omgeving waar ze wel beoordeeld worden zoals hun ploegmaats, maar het feit dat ze dat niet doen, toont aan dat hun mentaliteit goed is. Dat juich ik toe."