Felice Mazzu: “Er wordt hier geen woord Nederlands gesproken…”

Felice Mazzu: “Er wordt hier geen woord Nederlands gesproken…”

Felice Mazzu heeft met Racing Genk een nieuwe uitdaging gevonden. Een nieuwe club, nieuwe ambities én ook op persoonlijk vlak wordt het aanpassen, want Mazzu krijgt plots te maken met…. Het Nederlands.

“Er is inderdaad het gegeven van Frans en Nederlands en ik beheers het Nederlands niet zo goed”, bekend Mazzu in Sport/Voetbalmagazine. “Ik begin het te begrijpen en enkele zinnen te spreken. Maar ik heb daar allemaal goed over nagedacht en uiteindelijk gezegd: dan is het maar zo. Waag je kans!’

“Ik ben hier nu tien dagen en vanaf het ogenblik dat ik de kleedkamer van de spelers binnenkom tot het einde van de training, wordt er geen woord Nederlands gesproken. Het is Engels of Frans. Maar ik begrijp dat tegenover de buitenwereld, uit respect voor de pers en een deel van het publiek, ze graag zouden hebben dat ik me kan uitdrukken in het Nederlands.”

Respectvol

“Ik probeer zo veel mogelijk mijn best te doen. En alle mensen binnen de club of eromheen gaan er heel respectvol mee om dat ik de taal niet beheers. Zij doen de moeite en hebben de capaciteit om met mij in het Frans te praten. Ik van mijn kant probeer het zo snel mogelijk en zo goed als ik kan te leren.”