Geen slecht CV: ex-Rode Duivel met 30 caps zit alweer zonder club ... wie pikt hem gratis op?

Radja Nainggolan en SPAL, het werd uiteindelijk maar een kort huwelijk.De 35-jarige middenvelder versterkte afgelopen winter de Italiaanse tweedeklasser, maar dat werd geen succes. SPAL degradeerde op pijnlijke wijze naar de Serie C en Nainggolan kon de club maar weinig bijbrengen. Zijn debuut tegen Bari was veelbelovend met een goal en een assist, maar nadien ging het opnieuw bergaf. Nainggolan speelde slechts tien wedstrijden in de Serie B en moest zes wedstrijden missen door een blessure.

Radja Nainggolan SPAL

Amper een paar maanden later zit de ex-Rode Duivel alweer zonder club. Zijn contract bij SPAL werd logischerwijs niet verlengd en de vraag is nu welke club hem wil oppikken. Nainggolan is al 35 jaar en blessuregevoelig, maar wil nog geen punt zetten achter zijn carrière. Verschillende bronnen meldden dat een ploeg uit Turkije én een ploeg uit San Marino interesse toonde, maar daar ging de Belg niet op in. Opvallend: Nainggolan speelde begin dit jaar nog voor Royal Antwerp FC, maar daar kwam abrupt een einde aan. Beide partijen gingen in onderling overleg uit elkaar, onder meer nadat hij op de bank zat te vapen voor de wedstrijd. De veelbesproken ex-Rode Duivel werd na de B-kern verwezen wegens extra-sportieve incidenten.

Radja Nainggolan zonder club

Nainggolan heeft op zijn 35ste nog een marktwaarde van 800.000 euro. Het is best opvallend dat hij zonder club zit, want de middenvelder speelde ooit nog 30 wedstrijden voor de nationale ploeg. Indien hij fit kan blijven en genoeg discipline toont, kan hij zeker nog een versterking zijn voor veel ploegen. Benieuwd wie hem binnenkort gratis oppikt. Een transfer terug naar België zit er alvast niet meteen aan te komen.

radja nainggolan zonder club

AS Roma-fans na transfer Nainggolan

Eind januari kwam Nainggolan de Italiaanse tweedeklasser SPAL versterken. De fans van zijn ex-club AS Roma waren toen blij dat Radja terug in Italië kwam voetballen!

"Veel geluk, Radja"

"Komaan Radja!"

"Bravo Radja!"

"Geweldig Radja! Hopelijk zien we je volgend jaar in de Serie A"

"Heel veel succes, Radja"

Met dit filmpje werd Nainggolan aangekondigd bij SPAL: