Suggesties voor nieuwe naam? 2 clubs uit 2de Provinciale fusioneren vanaf volgend seizoen

Geregeld komen er nieuwe fusies in het Belgische voetbal tot stand. Denk maar aan Mandel United, Lierse Kempenzonen, Beerschot-Wilrijk en Roeselare-Daisel. En ook volgend seizoen wordt er een nieuwe fusieploeg gelanceerd...

Nieuwe fusieclub

KSK Maldegem en VK Adegem hebben namelijk besloten om met elkaar samen te werken. De fusie is een feit en vanaf volgend seizoen zullen ze één ploeg vormen. Beide ploegen komen momenteel uit in Tweede Provinciale dus van een groot niveauverschil is er amper sprake. Adegem is bovendien een deelgemeente van Maldegem (Oost-Vlaanderen) dus ook dat is geen probleem. De beste spelers worden samengezet en ook het vinden van vrijwilligers wordt geen probleem meer. Alleen maar een win-winsituatie dus.

Nieuwe naam

Over een nieuwe naam en clubkleuren werd nog niks beslist. Het staat wel vast dat de thuishaven Maldegem wordt, ofwel het opgtefriste Maurice De Waelestadion. Maldegem staat momenteel tweede in Tweede Provinciale A en starte het seizoen met elf wedstrijden op rij zonder nederlaag. Adegem staat dan weer elfde en kent geen degradatiezorgen. In het beste geval promoveert Maldegem en kan de nieuwe fusieclub aantreden in Eerste Provinciale. Het bestuur laat zelf weten dat er in toekomst nog doorgroeimogelijkheden zijn. Misschien vinden we de nieuwe fusieclub in de toekomst wel in de Nationale reeksen terug!

KSK Maldegem en VK Adegem

KSK Maldegem werd opgericht in 1910 en de clubkleuren zijn rood en geel. In het seizoen 2004/2005 eindigde de club zesde in Derde Klasse A, meteen hun beste prestatie ooit in de clubgeschiedenis. Hun bekendste ex-(jeugd)speler is Nikola Storm. De laatste jaren treden ze aan in de Provinciale reeksen. VK Adegem heeft dan weer rood en zwart als clubkleuren en speelde nog nooit in de nationale reeksen. Een fusie met KSK Maldegem kan alleen maar voordelig zijn!

KSK MALDEGEM VK ADEGEM FUSIE

Ook interessant