Boskamp: "Courtois hoopte op vertrek van Tedesco"

De situatie rond Thibaut Courtois en bondscoach Domenico Tedesco blijft voor beroering zorgen. Veel analisten denken dat Courtois erop rekende dat Tedesco na een tegenvallend Europees Kampioenschap in Duitsland zou vertrekken bij de Rode Duivels. Dat lijkt echter niet het geval. De Belgische voetbalbond heeft nog geen evaluatie gemaakt en de toekomst van Tedesco blijft voorlopig onzeker.

Volgens Johan Boskamp, die zijn mening gaf in Het Belang van Limburg, is het duidelijk dat Courtois hoopte op een verandering. "Daar zat ie op te wachten. Maar omdat er helemaal niets beweegt bij de bond, heeft hij zelf zijn conclusies getrokken", aldus Boskamp. De evaluatie van Tedesco’s prestaties na het EK is nog steeds niet afgerond, tot ongenoegen van de voormalige trainer en analist.

Boskamp haalt scherp uit naar de Belgische voetbalbond. "Dat is toch helemaal een lachertje? We zijn bijna twee maanden verder en bij de bond liggen ze nog altijd op apegapen. Daar komt nog eens bij dat de mensen die de evaluatie moeten uitvoeren zelf nooit op niveau gevoetbald hebben." Volgens hem is het onbegrijpelijk dat mensen zonder ervaring op het hoogste niveau beslissingen nemen over de toekomst van de nationale ploeg.