2 goals als invaller… Arsenal-fans zijn het unaniem eens over Trossard na Supercup-winst tegen City

Zondag stond in het mythische Wembley de Community Shield op het programma. Arsenal nam het op tegen regerend kampioen Manchester City. Leandro Trossard begon bij Arsenal op de bank maar mocht in minuut 75 invallen voor Gabriel Martinelli. Wat er volgde was nog een dolle slotfase waarin Leandro Trossard zijn duivels ontbond door in minuut 101 van de reguliere speeltijd (90+11) de gelijkmaker te scoren wat ervoor zorgde dat de match naar strafschoppen ging. Na de match was hij dan ook de grote held voor de Arsenal-fans.

Leandro Trossard vs Manchester City

Leandro Trossard, die ook nog een succesvol verleden heeft in onze competitie bij Racing Genk, werd in het verleden al vaker geprezen voor zijn prestaties. Zondag was geen uitzondering, door zijn gelijkmaker ging de match naar strafschoppen. Daarin wist Trossard opnieuw het hoofd koel te houden, wat er mee voor zorgde dat Arsenal de Community Shield van dit jaar mag bijplaatsen in hun prijzenkast. Voetbalflitsen zet enkele lovende tweets over Trossard op een rij. 

"Trossard is altijd al beter geweest dan Hazard"

"Ik zeg al de hele tijd dat Trossard onze belangrijkste man is. Die jongen moet vanaf nu starten."

"Wat een monster is Trossard toch!"

"Speler van de wedstrijd is zeker Trossard. Als invaller inkomen en gelijk maken was belangrijk."

"Wow Arsenal, ik weet zeker dat jullie de competitie gaan winnen en dat Havertz en Trossard elk 20 doelpunten gaan maken"

"Fantistische manier om het nieuwe seizoen af te trappen. Trossard moet starten, dat staat vast."

"Ik verkies Leandro Trossard in de aanval boven elke andere Arsenal-speler op zijn posititie. Hij doet mijn voorspelling altijd uitkomen"

Dat Trossard het ook kan tegen de grote clubs bewijst ook deze compilatie met hoogtepunten uit zijn prestatie tegen FC Barcelona