"Individueel mijn beste toernooi gespeeld in Qatar" ... Belg verrast met quote over het mislukte WK

Donderdag verscheen er in Het Nieuwsblad een uitgebreid interview met Toby Alderweireld, kapitein van Royal Antwerp FC en ex-Rode Duivel. Hij had het in de krant nog even over zijn tijdperk bij de nationale ploeg en het afgelopen WK in Qatar. En daar pakte hij uit met enkele opvallende quotes.

Toby Alderweireld Rode Duivels

Toby Alderweireld besloot enkele weken terug om te stoppen als international. Die beslissing had hij al eerder genomen, maar een gesprek met Domenico Tedesco deed hem toch opnieuw twijfelen. "Eigenlijk had ik voor het gesprek met Tedesco al beslist dat ik zou stoppen, en dat ik hem dat die dag zou vertellen. Het is net doordat de bondscoach zo positief was over mij dat ik opnieuw ben beginnen te twijfelen. Vraag maar aan mijn vrouw hoe ik thuis nog heb zitten piekeren", klinkt het. Eerder schoof Jan Mulder al een opvallende opvolger voor Alderweireld naar voren.

WK in Qatar

Je kan je natuurlijk afvragen of het wel het ideale moment was om afscheid te nemen van de Rode Duivels na het mislukte WK in Qatar. Het is namelijk nooit leuk om met een negatief gevoel te eindigen bij de nationale ploeg. Toch vindt de Antwerp-verdediger niet dat hij op een slecht moment is gestopt als Rode Duivel. "Het gaat misschien raar klinken, maar eigenlijk heb ik individueel mijn beste toernooi gespeeld in Qatar. Misschien is het nu wel goed geweest, dacht ik", besluit Toby Alderweireld in Het Nieuwsblad. Het moet gezegd zijn: Toby Alderweireld was, althans volgens Sofascore, de tweede beste Belg op het WK in Qatar op vlak van beoordelingen. 

toby alderweireld rode duivels wk qatar

Eén van de hoogtepunten van Toby Alderweireld bij de Rode Duivels? Zijn doelpunt tegen Hongarije op het EK van 2016.

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link