Opmerkelijk verhaal: 3de Provincialer won reeds 3 wedstrijden, maar telt nog steeds 0 punten

KSCE Mariakerke gaf afgelopen seizoen op drie speeldagen voor het einde algemeen forfait in Eerste Provinciale. Een bewuste keuze om zo de Oost-Vlaamse club leefbaar te houden. Aangezien Mariakerke reeds laatste stond in Eerste Provinciale én ze nog eens algemeen forfait gaven, moesten ze meteen twee reeksen zakken naar Derde Provinciale. Dit seizoen begonnen ze zelfs op -9 punten, waardoor ze meteen met een achterstand moesten beginnen. Na vijf speeldagen zijn die minpunten reeds weggewerkt, want ze wonnen momenteel al drie keer. Een opmerkelijk verhaal.

KSCE Mariakerke algemeen forfait Eerste Provinciale

KSCE Mariakerke, een ploeg uit het Gentse, speelde vijf seizoenen lang in Eerste Provinciale. Toch besloten ze vorig seizoen om op drie speeldagen voor het einde algemeen forfait te geven. Mariakerke was een gezonde club, maar na de corona- en energiecrisis werd het voor hen financieel wat moeilijker. Door het algemeen forfait zakte Mariakerke zowaar meteen ook twee reeksen. Aangezien Mariakerke sowieso laatste eindigde in Eerste Provinciale, was degradatie naar Tweede Provinciale al een feit. Door het algemeen forfait kwam daar nog een extra degradatie bij, waardoor ze dit seizoen in Derde Provinciale uitkomen. Een extra straf als het ware.

Mariakerke 9 strafpunten

Na vijf speeldagen staat Excelsior Mariakerke vijftiende en voorlaatste in Derde Provinciale A in Oost-Vlaanderen. Ze wonnen drie wedstrijden, maar tellen toch nul punten. Dat is omdat Mariakerke negen strafpunten kreeg en dus meteen met een achterstand moesten beginnen. Indien ze deze strafpunten niet zouden gekregen hebben, zouden ze nu knap vijfde staan met 9/15. Als ze deze vorm kunnen vasthouden, is het echter niet uitgesloten dat 'Mariakerke 2.0' opnieuw bovenin meedraait!

Vorig seizoen schreven we reeds een artikel over hun algemeen forfait:

Mariakerke algemeen forfait eerste provinciale oost-vlaanderen

Afgelopen weekend won KSCE Mariakerke met 2-3 van Daring Maria-Aalter:

Ook interessant