Jürgen Klopp feliciteert Club met transfer Simon Mignolet: "Hij kan nog 10 jaar spelen voor die ploeg"

Het vertrek van Simon Mignolet bij Liverpool is ook een aderlating van Jürgen Klopp. Hij verliest zijn tweede doelman waar hij altijd op kon rekenen. Het is algemeen geweten dat de Duitser een grote fan is van Mignolet. Op de website van Liverpool had hij mooie woorden in petto voor de nieuwste aanwinst van Club Brugge.

"Als je mij zou vragen om een lijst op te stellen van de beste profs met wie ik heb samengewerkt - en mijn carrière duurt nu toch al meer dan 30 jaar - dan zou Simon Mignolet meedingen voor de eerste plaats. Het respect dat hij oproept in onze kleedkamer is ongeëvenaard. Simon is een geweldige atleet, een buitengewoon persoon en een internationale klassedoelman.", aldus Klopp.

Maar daar stopt het niet bij. Klopp gunt Mignolet zijn transfer: "De diensten die hij deze club heeft bewezen, betekenen dat ik deze kans voor hem niet kan negeren. Wat hij voor ons gedaan heeft, betekent dat hij het recht heeft om iets te doen dat hem op dit moment helpt. Club Brugge mag zo blij zijn dat het hem heeft kunnen strikken. Met zijn vorm en kwaliteiten kan hij nog 10 jaar spelen voor die ploeg, als ze dat allebei zouden willen.", valt er te lezen op de website van Liverpool.

Ook interessant