Rode Duivel steunt ex-(jeugd)club tijdens Afrikaanse CL-finale: "Vergeet nooit waar alles is begonnen"

Hou je klaar voor het meest random feitje van de dag. Rode Duivel Sebastiaan Bornauw zette zijn eerste stapjes als voetballer bij Wydad Casablanca uit Marokko. De centrale verdediger zou er twee jaar voor de jeugd spelen, alvorens terug te keren naar België. En laat het nu net zijn ex-club zijn die afgelopen weekend in de finale stond van de Afrikaanse Champions League. Uiteraard van dichtbij gevolgd door de jonge Belg!

Sebastiaan Bornauw Wydad Casablanca

Sebastiaan Bornauw werd geboren in Wemmel, maar trok op jonge leeftijd naar Marokko. Dit allemaal omdat zijn vader Kenneth Bornauw destjids in Marokko werkte. De jonge verdediger zou er twee jaar (rond 2007) voor Wydad Casablanca spelen en vervolgens met zijn familie terugkeren naar België, waar hij later zou uitkomen voor de jeugd van Wolvertem Merchtem, Dender en uiteindelijk RSC Anderlecht. Het was bij paars-wit waar hij zijn grote doorbraak kende, om vervolgens een transfer naar FC Köln (en uiteindelijk Wolfsburg) te maken. Tegenwoordig maakt hij deel uit van de Rode Duivels-selectie. Zo stond hij eerder dit jaar nog in de ploeg tegen Zweden. Een ander leuk feitje: Kenneth Bornauw, zijn vader, werkt tegenwoordig bij paars-wit. 

Wydad Casablanca CAF Champions League-finale

Afgelopen weekend speelde Wydad Casablanca (Marokko) de finale van de CAF Champions League tegen Al-Ahly (Egypte). De heenmatch eindigde op 2-1 voor de Egyptenaren en de terugmatch werd 1-1. Over twee wedstrijden was Al-Ahly dus de beste, waardoor zijn de Afrikaanse Champions League winnen. En dus niet Wydad Casablanca, de ex-(jeugd)club van Sebastiaan Bornauw. Aan zijn steun zal het echter niet gelegen hebben. Op sociale media deelde hij een foto met een shirt van de Marokkaanse topclub. "Vergeet nooit waar alles is begonnen. Ik steun Wydad op verre afstand vandaag, maar veel succes in de finale", stond er te lezen op zijn Twitter-account. Een mooi gebaar van Sebastiaan Bornauw dat uiteraard gesmaakt werd door de Marokkaanse fans. Zij reageerden massaal op zijn bericht!

wydad casablanca sebastiaan bornauw marokko