Vertonghen: "Kompany moet me af en toe terugfluiten en daar hebben we dan wel eens discussie over"

Zaterdag tegen Kazachstan leek Jan Vertonghen er soms wat minder zin in te hebben. De Rode Duivel verloor bij momenten zijn concentratie, maar dan is er gelukkig Vincent Kompany om hem daarop te wijzen.

"Ik word graag een beetje betrokken in het spel, maar het was er zaterdag de match niet voor”, vertelt hij op de persconferentie. “De bal is niet veel bij ons geweest, toch niet op een leuke manier. En dan lijkt het al snel een beetje plichtmatig. Als verdediger moet je in zo'n match toch ook maar geconcentreerd blijven en Vincent Kompany moet me dan af en toe terugfluiten en daar hebben we dan eens een gezonde discussie over. Ik ben liever iets meer aan de bal."

"Het wordt nu zwaarder dan vorige keer”, beseft Vertongen. “Schotland is een fysieke ploeg, een Engelse ploeg. Er is ook een nieuwe coach. De spelers zullen gretig zijn. Teams die niet in de top 20 van de wereld staan, kloppen ook wel eens toplanden. We moeten dus klaar zijn. Maar als wij ons spel spelen van de afgelopen interlands, dan winnen we gewoon."