Anderlecht-flop en vergeten Belg trappen tweedeklasser eigenhandig naar titel ... samen 27 doelpunten!

Ken jij Samuel Armenteros nog? De Zweedse spits speelde in het seizoen 2012/2013 en 2013/2014 zeven wedstrijden voor RSC Anderlecht, waarin hij amper goed was voor één goal en één assist. Paars-wit betaalde destijds 500.000 euro voor hem, dus hij kon de verwachtingen niet echt inlossen. Bij zijn huidige club, Heracles Almelo, is de spits van goudwaarde. Vrijdagavond scoorde hij weer een doelpunt, net zoals vergeten Belg Lucas Schoofs. Ze waren na afloop dan ook de helden van de avond, want ze schoten eigen handig Heracles naar de titel in de Nederlandse Tweede Klasse. Een andere Anderlecht-flop, Sebastiano Esposito, deed het vrijdagavond ook erg goed bij zijn nieuwe club Bari.

Samuel Armenteros en Lucas Schoofs kampioen

Vrijdagavond speelde Heracles zijn laatste wedstrijd van het seizoen tegen Jong Ajax. Het had genoeg aan een overwinning om kampioen te spelen en dat deden ze ook. Heracles won de wedstrijd met 2-0 dankzij doelpunten van ex-RSCA-spits Samuel Armenteros en vergeten Belg Lucas Schoofs. Die laatste heeft nog een verleden bij OHL, Gent en Lommel. De twee waren de helden van de avond, maar eigenlijk spelen ze al een heel seizoen erg sterk. Armenteros maakte dit seizoen zeventien  doelpunten en Lucas Schoofs scoorde tien keer en gaf ook nog eens vijf assists. Knap gedaan!  

Heracles kampioen

Samuel Armenteros vs Telstar

Eerder dit seizoen won Heracles met 7-0 van Telstar en Armenteros kon maar liefst drie (!) keer scoren. Dat was niet de eerste keer dat hij een hattrick scoorde. Hij scoorde ook al drie keer in de 8-1 zege tegen Dordrecht. 

Samuel Armenteros hattrick tegen Telstar

Ook interessant