Play Sports verwerft rechten van Europa League en Conference League, Raes commentator

Play Sports heeft de rechten verworven voor de wedstrijden van de Europa League en de Conference League op donderdagavond. De komende 3 jaar zal Play4 of Play6 dus de wedstrijden van beide Europese competities uitzenden. Gilles De Coster wordt de gastheer die elke voor- en nabeschouwing zal verzorgen. Bart Raes zal elke wedstrijd becommentariëren en elke speeldag worden er minstens vier wedstrijden uitgezonden.

Sporza

Play Sports heeft al ervaring met Europese wedstrijden. Zo zond het de afgelopen jaren elke dinsdagavond een wedstrijd van de Champions League uit. Nu ze zich mengen in de Europa League en de Conference League, betekent dat helaas ook dat zij de rechten van de Champions League verliezen. Het feit dat Play Sports nu ook matchen uit de Europa League uitzendt, betekent niet dat dit niet meer het geval zal zijn op Sporza. De VRT zal nog altijd één wedstrijd per week mogen uitzenden en ook als eerste mogen kiezen welke wedstrijd dat zal zijn. De kans is dus groot dat zij telkens een wedstrijd van een Belgische ploeg zullen kiezen.

Belgische ploegen

Maar niet getreurd, er zal veel keuze zijn. Al zeker 3 Belgische ploegen spelen volgend seizoen in de Europa League of Conference League, al zijn ze nog niet allemaal zeker van de groepsfase. Antwerp speelt in de Europa League, Anderlecht en Gent in de Conference League. Club Brugge is zeker van de groepsfase van de Champions League, maar kan na nieuwjaar nog in de Europa League terechtkomen. KRC Genk speelt voorrondes van de Champions League, maar de kans dat ze doorstoten naar de poulefase is niet al te groot. Dan is de Europa League een troostprijs.

play sports europa league conference league