Anderlecht wil clubicoon en publiekslieveling terughalen: 52 goals in 95 matchen!

Nicolas Frutos en Anderlecht, dat is één grote match. De Argentijnse aanvaller speelde in het verleden zo'n 95 matchen voor paars-wit en scoorde daarin 52 goals. Daar bleef het echter niet bij.

Interim-coach

In 2016 werd hij bij Anderlecht aangesteld als coach van de U19. Hij zou er uiteindelijk de halve finale van de Youth League halen. Zijn goede prestaties leverden hem een rol als assistent-coach bij de eerste ploeg op. Toen René Weiler op het eind van 2017 werd ontslagen, kreeg hij even de kans om zich te bewijzen. Exact 4 wedstrijden mocht hij inspringen als hoofdcoach. Ondanks 3 overwinningen besloot Anderlecht niet met hem door te gaan. Vanhaezebrouck werd hoofdcoach, Frutos vertrok.

Geen breuk

Nu wil Paars-Wit hem opnieuw binnenhalen, deze keer als assistent-manager. In 2017 moest Frutos op pijnlijke wijze vertrekken, want zijn droom als hoofdcoach kwam niet uit. Toch is er geen breuk ontstaan tussen beide partijen. Nu krijgt hij de kans om Vincent Kompany en Frank Vercauteren te vervoegen. De gesprekken liepen tot tot gisterenavond laat.