Martinez zal Belg in vorm niet oproepen voor het WK in Qatar: "Het is spijtig voor hem!"

Roberto Martinez had afgelopen weekend een uitgebreid interview met Het Nieuwsblad. Het ging uiteraard over zijn WK-selectie die hij op 10 november bekend maakt. Alle namen kennen we uiteraard nog niet, maar onze bondscoach gaf alvast wat hints. Zo hoeven we niet te rekenen op enkele verrassende aanwezigen, buiten Roméo Lavia misschien gerekend. Martinez kiest vooral voor de meer ervaren spelers. Zo rekent hij nog altijd op Eden Hazard als titularis.

Roberto Martinez WK-selectie

"De spelers die al lang bij de Duivels zijn en wedstrijden hebben meegemaakt, hebben voor mij prioriteit. Ik heb een lijst van 55 spelers naar de FIFA gestuurd. Daar staan ook veel spelers op die nog nooit werden geselecteerd. Maar zij zullen moeten rekenen op een blessure bij vaste waarden. Pas dan komen ze in aanmerking. Van de spelers die er al bij waren, weet ik wat ze deden op training, in wedstrijden, hoe ze elkaar begrijpen... Dat is belangrijker dan een nieuwe speler die iets zou kunnen brengen. Zo werk ik niet. Ik ga voor spelers die al veel bewezen hebben voor de nationale ploeg en perfect weten wat zo'n toernooi inhoudt.", aldus Martinez in Het Nieuwsblad.

roberto martinez rode duivels

Bryan Heynen Rode Duivels

Erg veel jonge spelers en nieuwe namen hoeven we dus niet te verwachten. Spelers die gelinkt worden aan de Rode Duivels en ook opgenomen zijn in de voorselectie, zijn onder meer Miké Tresor, Maxim De Cuyper en Bryan Heynen. Onze Belgische bondscoach moet hen nu echter al teleurstellen, want hij gaat dus voor de ouwe getrouwen. Voor Heynen heeft Martinez nog een spijtige boodschap: "Heynen speelt in tegenstelling tot de vorige seizoenen nu wel op een positie die interessant is voor ons. Hij is nu een aanvallende middenvelder en komt veel in scoringspositie. Het is spijtig voor hem, want indien dit tien maanden geleden zo al was geweest, had ik hem toen wel opgeroepen en had hij een grotere kans op een WK-selectie gehad".

bryan heynen rode duivels

Roberto Martinez over Eden Hazard 

Hoewel Leandro Trossard meer in vorm is dan Eden Hazard, ga onze bondscoach eerder al aan voor die laatste te gaan als titularis. "Ik zie Eden Hazard niet als valse spits of als speler die centraal op het veld aan een wedstrijd kan beginnen. Ik zie hem ook niet als joker die het verschil kan maken wanneer hij van de bank komt. Hij moet in het ritme van de wedstrijd komen vanaf het begin. We werken al zes jaar samen met Eden, we weten perfect wat we van hem kunnen verwachten.", was Martinez duidelijk. Trossard hoeft dus niet meteen op een basisplaats te rekenen.

Roberto Martinez Eden Hazard Leandro Trossard

Roberto Martinez ging nog wat verder over Eden: "Zijn ervaring, zijn invloed op tegenstanders, zijn capaciteit om een man uit te schakelen, om gevaar te creëren … Volgens mij is Eden Hazard nog steeds een van de beste spelers op zijn positie."

Roberto Martinez Eden Hazard Leandro Trossard