Vergeten Belg boekt 5de zege op rij met Frans kneusje en is man van de match: "Een monster!

Clermont Foot is de laatste weken dé revelatie in de Ligue 1, ofwel de Franse eerste klasse. De kleine Franse club die nog maar bezig is aan haar tweede seizoen ooit op het hoogste niveau, staat momenteel achtste na vijf overwinningen op een rij. Afgelopen weekend werd de scalp gepakt van Stade Reims, de club van coach Will Still. Europees voetbal zit er niet meer in, maar dit is sowieso al een topseizoen voor de ploeg die een jaar geleden nog als degradatiefavoriet naar voren werd geschoven.

Maximiliano Caufriez

Eén van de uitblinkers bij Clermont Foot is de 26-jarige Belg Maximiliano Caufriez. De centrale verdediger met een marktwaarde van 1,8 miljoen euro werd opgeleid bij RAEC Mons, Anderlecht en Standard, maar trok in 2015 transfervrij naar Waasland-Beveren. Daar zou Caufriez maar liefst vijf jaar vertoeven en 99 matchen spelen. Hij trok in september 2020 naar STVV en zou daar één jaar spelen. Het was ietwat verrassende Spartak Moskou legde namelijk 2,5 miljoen euro op tafel voor de neef van Selim Amallah. Door de oorlog in Rusland trok hij vorige zomer op huurbasis naar Clermont Foot en daar doet hij het uitstekend.

Tegen Stade Reims werd Caufirez gezien als man van de match. De ijzersterke verdediger speelt zich op die manier in de harten van de fans. Voetbalflitsen zette dan ook bijzonder veel tweets op een rijtje:

"Caufriez is enorm"

"Ito kreeg een monster tegenover zich, genaamd Caufriez"

"Arme Ito, onze verdediger Caufriez maakte hem het leven zuur" 

"Caufriez wordt teveel onderschat" 

"Caufriez was top, een match XXL" 

"Ik hou van Caufriez" 

Ook interessant