Throwback: Kevin De Bruyne scoort hattrick tegen Club Brugge en boekt 4-5 zege met Genk! (VIDEO)

Club Brugge neemt het donderdagavond in het eigen Jan Breydelstadion op tegen KRC Genk. Een topper van formaat, want beide clubs draaien bovenin het klassement mee (toch qua punten). Aangezien we bij Voetbalflitsen ervan houden om throwbacks van onder het stof te halen, blikken we vandaag terug op de meest memorabele editie van Club Brugge-Genk, namelijk die van op 29 november 2011. Toen won Genk met 4-5 in Jan Breydel na onder meer een hattrick van Kevin De Bruyne!

29 november 2011 Genk-Club Brugge 4-5

De kans dat er donderdagavond opnieuw negen doelpunten vallen in het Jan Breydelstadion, is uiteraard bijzonder klein. Op 29 november 2011 gebeurde het echter wel, toen KRC Genk met maar liefst 4-5 kwam winnen in Brugge. Het wedstrijdverloop was die dag zéér spectaculair. Na amper twee minuten scoorde De Bruyne de 0-1, maar na nog geen twintig minuten maakte Donk al gelijk voor blauw-zwart. Vlak voor rust bracht Hyland de Limburgers opnieuw op voorsprong. Club Brugge ging op en over Genk in de tweede helft. Vazquez, Meunier en Dirar zorgen respectievelijk voor de 2-2, 3-2 en 4-2. Na 66 minuten leek de wedstrijd gespeeld, maar dat was buiten Vossen en De Bruyne gerekend. Zij scoorden samen nog drie keer, waardoor na 84 minuten de 4-5 op het scorebord stond.

Kevin De Bruyne hattrick tegen Club Brugge

Club Brugge-Genk was die dag dus een wedstrijd met heel wat kantelpunten en vooral een partij die Kevin De Bruyne zich nog goed zal herinneren. De Genk-middenvelder scoorde er namelijk de eerste hattrick in zijn - toen nog prille - carrière. Hij scoorde twee keer met links en één keer met rechts. Het waren trouwens zijn eerste doelpunten van dat seizoen (op speeldag twaalf). Bekijk hieronder een samenvatting van deze knotsgekke partij.