Stunttransfer: ambitieuze 1B-club haalt na Feyenoord-speler ook Belg uit Duitsland binnen

Een opmerkelijke transfer in de Challenger Pro League. Niemand minder dan Dries Wouters komt er Lommel SK versterken. En dat mogen we best wel een stunttransfer noemen, want de Belgische middenvelder komt in principe rechtstreeks over van Schalke 04, de Duitse club die afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga. Vorig seizoen werd Wouters nog uitgeleend aan KV Mechelen. Malinwa wilde hem definitief kopen, maar zij konden niet tippen aan het financieel voorstel van Lommel.

Dries Wouters jeugdproduct Genk

Dries Wouters is een echt jeugdproduct van KRC Genk. De nu 27-jarige defensieve middenvelder kwam tussen 2006 en 2021 maar liefst vijftien jaar uit voor de Limburgers. Een vaste titularis was hij er echter nooit. In de zes seizoenen dat hij er in de A-kern vertoefde, kon hij er maar 66 wedstrijden ofwel 3.924 wedstrijden verzamelen. Wouters is wel een voormalig jeugdinternational van ons land. Hij kwam zowel uit voor de U16, U17, U18, U19 en U21. Zo mocht hij in 2018 en 2019 nog minuten maken tegen Italië, Roemenië, Denemarken en Frankrijk.

Dries Wouters KV Mechelen Lommel

In de zomer van 2021 trok Dries Wouters echter de deur van Genk achter zich dicht. Het was verrassend Schalke 04, toen een (traditie)club uit de Duitse tweede klasse, die de Belgische middenvelder transfervrij overnam. Die overstap werd echter geen succes. Wouters speelde er slechts drie wedstrijden en werd een hafljaar later al uitgeleend aan KV Mechelen. Daar zou hij in anderhalf jaar tijd ook maar twintig wedstrijden voetballen. Wouters was lange tijd geblesseerd en zat er ook enkele maanden in de B-kern. Onder Steven Defour kwam hij wel terug aan de oppervlakte, waardoor Malinwa hem definitief wilde overkopen. Lommel SK kon hem echter meer bieden en neemt hem nu permanent over van Schalke 04. Hij tekent er voor vier seizoenen.

Lommel SK ambitieus

Lommel SK eindigde afgelopen seizoen zevende in de Challenger Pro League, maar wil komend seizoen absoluut beter doen. En dat kunnen we ook afleiden uit hun knappe transfers. Zo haalden ze al Igor Vetokele (Westerlo), Dermane Karim (Feyenoord) en nu dus ook Dries Wouters (Schalke 04) binnen. Een leuke transfer voor die laatste, want zo kan hij weer dichter bij thuis voetballen. Wouters werd geboren in Tongeren, net als de stad Lommel deel uitmakend van Limburg.

Dries Wouters kon vorig seizoen dit knap doelpunt scoren voor KV Mechelen.