Clement verovert alle Schotse harten met klassegebaar richting tegenstander na bekerwinst

Philippe Clement heeft na amper twee maanden zijn eerste trofee beet met de Glasgow Rangers. Zondag werd Aberdeen met 1-0 verslagen, waardoor de Schotse topclub voor het eerst in twaalf jaar nog eens de Viaplay Cup kon winnen. Clement verloor nog steeds niet met de Rangers en doet op alle fronten mee voor de prijzen. Na de bekerzege tegen Aberdeen liet hij zich ook van zijn mooiste kant zien richting de tegenstander.

Philippe Clement League Cup-winst

Philippe Clement werd zondag uiteraard massaal bejubeld na de bekerwinst met Rangers tegen Aberdeen. Toch kreeg die prestatie nog extra glans als je weet met welk klassegebaar hij uitpakte richting Barry Robson, de coach van Aberdeen. Samen met matchwinnaar James Tavernier was Philippe Clement op weg om zijn medaille in ontvangst te nemen en de League Cup in de lucht te steken. Plots maakte de Belgische oefenmeester echter rechtsomkeer. Clement zag namelijk dat Robson (coach van Aberdeen) de taferelen aan het bezichtigen was, en wiilde hem toch nog even toespreken.

Philippe Clement Barry Robson

Clement wandelde in de richting van Barry Robson, schudde de hand van de Aberdeen-coach, sprak hem nog een paar woorden toe en spurtte terug op het veld om zijn medaille in ontvangst te nemen. Uiteindelijk gaf Clement zijn aanvoerder Tavernier de toestemming om de beker in de lucht te steken. De fans van Aberdeen en de neutrale Schotse supporters vinden dit een waar klassegebaar van Philippe Clement. Dat hij op zo'n gloriemoment toch nog tijd maakt voor de coach van de tegenstander, en zijn spelers zelfs even laat wachten om de beker in de lucht te mogen steken, is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd.

Glasgow Rangers sterk bezig

Clement scoort punten in Schotland, zowel op als naast het veld! Voor alle duidelijkheid: de League Cup is niet te verwarren met de Scottish Cup. Rangers is recordhouder van de Viaplay Cup (League Cup) met 28 zeges, maar moest al twaalf jaar wachten op een nieuwe bekerzege. Na de recente bekerzege tegen Aberdeen is het wachten dus eindelijk over. Rangers is verder nog in de running om de competitie, de Scottisch Cup én de Europa League te winnen. Waar eindigt dit?

Uiteraard maakte Clement de nodige tijd vrij om de bekerwinst te vieren!