Wie is Lars Dendoncker, de 6 jaar jongere broer van Leander Dendoncker en ex-Brighton?

Leander Dendoncker hoeven we natuurlijk niet meer aan jullie voor te stellen. De Belgische middenvelder die op 15 april 1995 werd geboren in Passendale kent een mooie carrière bij de Rode Duivels en in de Premier League. Maar wisten jullie ook dat hij een jongere broer heeft die eveneens over veel voetbalkwaliteiten bezit? Tijd om kennis te maken met Lars Dendoncker, broer van Leander Dendoncker!

Wie is Lars Dendoncker?

Lars Dendoncker werd geboren op 3 april 2001 en is op moment van schrijven 22 jaar oud. De West-Vlaming die eveneens werd geboren in Passendale speelt als centrale verdediger. In de jeugd kwam hij uit voor KSV Roeselare en Club Brugge, maar in 2020 waagde hij zich aan een stap naar de Premier League. Lars Dendoncker tekende een contract bij Brighton and Hove Albion FC en zou er uiteindelijk twee jaar lang voetballen. De zes jaar jongere broer van Leander Dendoncker speelde er natuurlijk enkel voor de U23, maar het zegt wel wat over zijn talent.

Broer van Leander Dendoncker Brighton and Hove Albion FC

Lars Dendoncker verliet in 2020 de beloften van Club Brugge (Club NXT) en maakte de overstap naar de U23 van Brighton. Dendoncker werd in het seizoen 2021/2022 uitgeleend aan het Schotse St. Johnstone, maar daar kreeg hij weinig speelminuten. Op dit moment zit Dendoncker zonder club nadat zijn contract in Engeland niet werd verlengd. Op jonge leeftijd heeft hij er al een bewogen carrière opzitten, want de centrale verdediger kampte het afgelopen jaar met een vreselijke blessure.

Hartstoornissen Lars Dendoncker

Lars Dendoncker zou vorig jaar bij een nieuwe club tekenen, maar toen deed hij zijn medische testen en bleek er iets niet pluis te zijn met zijn hart. Uiteindelijk bleek de jonge Belg te lijden aan myocarditis, hoewel hij niet veel symptomen vertoonde. Dendoncker moest drie maand stoppen met voetballen en verder onderzocht worden. Hopelijk kan hij snel weer een nieuwe club vinden en vooral onder veilige omstandigheden verder voetballen. Dendoncker is een ex-Belgisch jeugdinternational en heeft een marktwaarde van 150.000 euro.

Hieronder een leuke video van Lars Dendoncker waarin hij scoort op de KDB-cup tegen de U15 van FC Barcelona:

Ook interessant