Vorig jaar revelatie in JPL, nu gesel van Ajax in Europa met goal en assist: "He is so special"

Simon Adingra werd vorig seizoen door Brighton & Hove Albion uitgeleend aan zusterclub Union. Met 15 goals en 15 assists in 51 wedstrijden ontpopte hij zich tot absolute sterkhouder bij de Brusselaars. De fans zagen hem dan ook niet graag terug terugkeren naar Engeland deze zomer. Bij The Seagulls ontwikkelt hij zich verder en lijkt hij zich steeds meer in zijn sas te voelen. Dat hebben ze bij Ajax geweten, in de Europa League...

Simon Adingra vs Ajax

Ajax moest winnen van Brighton om de kansen op Europese overwintering in de Europa League gaaf te houden, maar ze konden tegen het sterk elftal van Roberto De Zerbi niet wegsteken tegen het vierkant draait dit seizoen. Brighton won met 0-2 van Ajax, met een goal én assist van Simon Adingra. De Ivoriaan was een gesel voor de Ajax-defense. De Amsterdammers staan na vier speeldagen laatste en moeten mikken op de derde plaats, die recht geeft op Conference League na de jaarwisseling.

"Adingra is zo speciaal."

"De media focust telkens op Fati (terecht), maar geef Adingra wat liefde. Hij doet letterlijk hetzelfde als wat Fati vandaag deed en hij krijgt amper krediet."

"Adingra is een juweeltje, naar mijn mening."

"Adingra was zoooo goed. Zo underrated..."

"Kijk naar Adingra, wat een baller..."

"Simon Adingra, wat een speler."

"Brighton heeft een nieuw juweeltje met Adingra."

Bekijk hieronder zijn knappe goal:

Simon Adingra vs Manchester United

Tegen Manchester United speelde Adingra ook al sterk. Hij was toen goed voor een assist en zette Brighton op weg naar de driepunter op Old Trafford.

"Er zijn spelers waar je naar kijkt die een paar wedstrijden nodig hebben om zich in te werken. Simon Adingra is er zo een. Hij moest naar tegenstanders rennen en dat doet hij nu. Hij gaat een hele mooie toekomst tegemoet."

" De wedstrijd herbekeken, enorm respect voor Simon Adingra, die uitstekend was"

"Adingra was goed"

"Simon Adingra liep zich vandaag de longen uit zijn lijf. Erg rauw, maar verdedigend geweldig en dat was een aangename verrassing. Grote toekomst." 

"Iemand die de United wedstrijd heeft gezien, aub maak een samenvatting van Adingra"

"Adingra is absoluut de man van de match, hij won elk duel"

Simon Adingra vs Luton Town

Ook tegen Luton Town deed hij het uitstekend!

"Adingra gaat de Premier League kapotmaken!"

"Adingra is the real deal, ik heb genoeg gezien"

"Adingra is de toekomst"

"Adingra is gearriveerd"

"Hij wordt volgend seizoen voor £100M verkocht"

"Adingra zijn marktwaarde op dit moment"

Ook interessant